Dorohoi News Logo

Ateliere de orientare profesională la Bibliotecă - FOTO

2 AFIS

În luna iulie vor avea loc trei ateliere de orientare profesională adresate, în mod special, tinerilor și copiilor din redacția Buzz, una formată din copii și adolescenți la Botoșani. Intrarea este liberă și, ca atare, pot participa și persoane din afara redacției.

Pe data de 14 iulie, de la ora 14:00, la Secția de Împrumut Carte Copii a Bibliotecii „Mihai Eminescu”, Alexandra Ciotir, proaspăt licențiată în Comunicare și Relații Publice, fost redactor Buzz,  va susține un prim atelier pe tema Relațiilor Publice, domeniu de viitor astăzi. Alexandra a terminat Facultatea de Comunicare și Relații Publice cu nota 10.00, lucrarea ei de licență fiind considerată una de cercetare în domeniu.

Tinerii vor avea ocazia sa afle de la botoșăneanca stabilită acum în București  informații despre o posibilă carieră în PR, dar și cum îipoate ajuta o facultate de acest tip. Totodată, tânăra va pleda pentru importanța voluntariatului și a implicării în activități extrașcolare în timpul vieții de elev, ea însăși fiind o adolescentă cu o implicare puternică în acest sens.

Al doilea atelier va avea loc pe data 17 iulie, începândcuora 11;00, la Filiala de LimbiStrăine a Bibliotecii „Mihai Eminescu” și va fi susținut de Denisa Sandu, de asemenea, fost redactor Buzz, astăzi, studentă în anul al III-lea la facultatea de Jurnalism din cadrul Universității București.

Tânăra a fost remarcată ca unul dintre cei mai buni studenți în practica desfășurată la Televiziunea Română, în anul universitar ce s-a încheiat. Cunoscută încă din timpul liceului ca o tânără foarte implicată în activități de voluntariat și activități extrașcolare, Denisa le va vorbi tinerilor prezenți despre importanța implicării de mic în viața comunității. De asemenea, îi va ajuta pe tinerii dornici să îmbrățișeze o carieră în jurnalism să-și creioneze idei despre cum ar putea desfășura aceasta meserie în condițiile de azi, mai puțin deschise unui jurnalism independent și corect.

Al treilea atelier va fi susținut de psihoterapeutul Cristina Lupașcu, un foarte îndrăgit colaborator al redacției Buzz. Întâlnirea va oferi răspunsuri tinerilor la întrebări de tipul: Cum aleg meseria potrivită? Cum îmi dau seama că este ceea ce vreau sa fac? Este mai bine să fac o meserie care îmi place sau care îmi aduce bani? Există o diferență între carieră și job? ș.a. Întâlnirea cu psihoterapeutul botoșănean va avea loc pe data de 24 iulie, de la ora 11.00, la Filiala de Limbi Străine a Bibliotecii „Mihai Eminescu”.

Atelierele programate sunt activități propuse în cadrul proiectului „Concursul județean de jurnalism Botoșani, Orașul Meu Drag” (BOMD9) realizat de Asociația Buzz media, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Botoșani. Biblioteca „Mihai Eminescu” este partener al acestor activități. Intrarea este liberă oricui.

Redacția Buzz s-a format în urmă cu 12 ani ca urmare a cursului „Micii reporteri” inițiat în cadrul programului de voluntariat „Biblio Vacanța” al Bibliotecii. Astăzi, cursurile estivale de jurnalism din cadrul programului amintit sunt susținute de tinerii cu experiență jurnalistică ai redacției amintite.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web