Dorohoi News Logo

Slujbă de sfințire a picturii și a catapetesmei la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Concești – VIDEO / FOTO

Biserica (10)

Sfințirea picturii și a catapetesmei la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” - Concești, com. Concești, Protopopiatul Darabani, va avea loc duminică, 16 iulie 2023. Slujba de sfințire și Sf. Liturghie  vor  fi săvârșite de către Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor împreună cu PC Pr. Protopop Pînzariu Costică și un sobor de preoți și diaconi începând cu ora 08:00.

Lucrările de zidire a bisericii au fost începute în anul 1999 de către preotul Șușu Ioan, cu binecuvântarea Preafericitului părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și prin purtarea de grijă a părintelui protopop Pînzariu Costică. 

În timpul păstoririi preotului Aroșoaie Alin – Constantin a fost săvârșită slujba de târnosire a bisericii de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în anul 2018,  luna septembrie, ziua a 16-a. Între anii 2018-2023, biserica a fost pictată în tehnica „fresco” de către pictorul Constantin Diaconescu și a fost realizată catapeteasma din mozaic de către pictorii mozaicari de la „Art Georgies”; s-au așezat stranele în biserică și Sf. Altar; a fost înălțat un monument din piatră în cinstea eroilor neamului cu ocazia Centenarului Marii Uniri și nu în ultimul rând s-a renovat biserica veche de 140 de ani.

Lucrările au fost posibile prin contribuția enoriașilor parohiei, a domnului primar Costel Nazare și a Consiliului Local Concești, a Secretariatului de Stat pentru Culte, precum și a altor donatori și binefăcători.

Credincioșii care doresc să participe la slujba arhierească și să se închine în sfântul lăcaș, sunt așteptați Duminică, 16 iulie 2023, la Concești.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web