Dorohoi News Logo

Ediția a X-a a Festivalului Tradițiilor Meșteșugărești a debutat oficial la Dorohoi - FOTO

Mestesugari_58

Deschiderea oficială a Festivalului Tradițiilor Meșteșugărești ediția a zecea a avut loc vineri, 25 august 2023, de la ora 11:45, în prezența oficialităților locale, a organizatorilor, a partenerilor, a meșterilor populari invitați, a reprezentanților mass-media și a publicului dorohoian.

Vizitatorii pot admira și cumpăra o diversitate impresionantă de obiecte create de aceştia: ceramică, obiecte de fier, lemn, papură şi împletituri din nuiele, piese textile, port popular, podoabe țărănești, jucării din lemn, măşti, pictură naivă, icoane pe sticlă, ouă încondeiate, turtă dulce, plante medicinale și miere de albine etc.

Reamintim faptul că Primăria Municipiului Dorohoi, Consiliul Local al Municipiului Dorohoi și Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, având partener Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Dorohoi (CNIPT), organizează în perioada 25-27 august 2023 pe Pietonalul din centrul Municipiului Dorohoi cea de-a X-a ediție, aniversară, a Festivalului Tradițiilor Meșteșugărești.

„Este o activitate pe care an de an Primăria Municipiului Dorohoi, împreună cu asociația meșterilor populari din moldova o organizează. Suntem deja la a zecea ediție și acest lucru mă bucură foarte mult pentru că, la început erau unele temeri dacă în Dorohoi se vor organiza în continuare aceste festivaluri. Am spus că da, pentru că țin foarte mult la ceea ce este tradițional, la ceea ce este original, la ceea ce este frumos și la ceea ce dumneavoastră faceți pentru că aici este vorba și de inimă și de suflet. Și, de fiecare dată, încerc să descopăr sau să găsesc printre dumneavoastră, oameni noi, creatori noi, artiști noi pentru că sunteți adevărați artiști și aveți darul acesta divin prin care modelați diferite materiale pe care Dumnezeu le-a dat și le transformați în diferite lucruri atât de plăcute și utile. Din păcate, așa cum de la dumneavoastră știu, cei care doresc să îmbrățișeze această meserie sunt foarte rari, dar, sunt foarte rari pentru că ce faceți dumneavoastră este și foarte greu de realizat și trebuie și tenacitate și dragoste de frumos, de autentic, de România. De aceea foarte mulți nu au răbdarea suficientă pentru a îmbrățișa această meserie atât de frumoasă. Vă mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce faceți, îmi doresc ca an de an să ne întâlnim în Dorohoi, să ne lărgim echipele atât cât se poate iar din punctul meu de vedere vă spun că sunt determinat să vă susțin de fiecare dată în mod corect și direct astfel încât să vă aduceți aminte cu drag de Dorohoi.”, a declarat la festivitatea de deschidere, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web