Dorohoi News Logo

Festivalul Internațional „George Enescu” la Botoșani

Afis_George_Enescu

În contextul ediției curente a Festivalului Internațional „George Enescu” (27 august – 24 septembrie 2023), una dintre manifestările culturale și artistice de înaltă ținută incluse anul acesta în programul oficial al prestigiosului eveniment se va desfășura în localitatea natală a marelui muzician român, la Liveni (comuna George Enescu), vineri, 22 septembrie, cu începere de la orele 17.30.

Cu o tradiție îndelungată, datând din 1958, Festivalul Internațional „George Enescu” celebrează memoria, creația și personalitatea remarcabilului compozitor, dirijor, violonist și pianist. Prin anvergura impresionantă dobândită în decursul deceniilor, festivalul s-a impus până în prezent drept unul dintre cele mai notabile evenimente internaționale de muzică clasică, căpătând o binemeritată reputație a excelenței și reprezentând România în peisajul muzical mondial.

Prin urmare, este cu atât mai semnificativ faptul că la ediția din 2023 a festivalului, în premieră, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani și al Consiliului Județean Botoșani, Filarmonica „George Enescu” Botoșani și Muzeul Județean Botoșani contribuie la omagierea lui Enescu printr-un concert extraordinar, desfășurat chiar în spațiul locuinței sale natale, în prezent Casa Memorială „George Enescu” Liveni, recent restaurată prin intermediul proiectului cu finanțare europeană „Music and History – Values that Bring Us Together”. 

Programul artistic al concertului va include Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră al lui Max Bruch (solist Ștefan Aprodu), precum și Rapsodia I și Rapsodia a II-a ale lui George Enescu (dirijor Alexandru Ilie).

Intrarea va fi gratuită. Vă așteptăm!

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web