Dorohoi News Logo

Medalioane folclorice de excepție oferite de Ansamblul „Mugurelul - Mărgineanca” și Angelica Flutur la Dorohoi - FOTO

Mugurelul - Margineanca - Angelica Flutur_08

În cadrul primei zile de spectacol dedicat Zilei Municipiului Dorohoi, au urcat pe scena dorohoiană Ansamblul „Mugurelul - Mărgineanca”, solista de muzică populară Angelica Flutur și grupul vocal „Cununița”, oferind publicului un spectacol folcloric de excepție.

În seara zilei de vineri, 29 octombrie 2023, în piațeta din fața Primăriei Municipiului Dorohoi au răsunat acorduri de muzică populară și pași de dans tradițional românesc. 

Cântecul popular, bogăţie de nepreţuit a folclorului românesc, este îmbrăţişat cu multă pasiune de elevii cercului „Orchestră populară” de la Clubul Copiilor Dorohoi, care, cu perseverenţă și profesionalist au urcat pe scenă și au acompaniat piesele îndrăgitei cântărețe de muzică populară, Angelica Flutur, sau și-au prezentat propriile momente în calitate de solişti vocali sau instrumentişti, coordonați de prof. Marcel Dupu. 39 de ani de succese, un CV impresionant, brand și ambasador al municipiului Dorohoi, „simbol al rezistenței autenticului", sunt doar câteva dintre notele definitorii ale orchestrei. 

Ansamblul „Mugurelul-Mărgineanca” este format din Orchestra „Mugurelul” de la Clubul Copiilor Dorohoi, coordonată de prof. Marcel Dupu și Ansamblul de jocuri populare „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor „N. Iorga” Botoșani, coordonat de maestrul coregraf Valentin Rău. Astfel, publicul dorohoian a urmărit un program special al ansamblului, momentele unde muzica și dansul s-au împletit într-o armonie perfectă. Acesta a cuprins piese de orchestră, melodii interpretate de soliști vocali și instrumentiști, grup vocal, dans bărbătesc și suită de dansuri mixte. 

De asemenea, ca invitați speciali au participat și membrii grupului vocal „Cununița”, coordonați de prof. Lorena Andrișan-Dupu, reprezentanți ai Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani.

În cele ce au urmat, Angelica Flutur a spus prin muzică fascinanta poveste a populației care de sute de ani sălășluiește în munții din nordul României. Publicul a avut bucuria de a o vedea la Zilele Municipiului Dorohoi, acompaniată de Orchestra „Mugurelul". Angelica Flutur și orchestra nu sunt la prima colaborare. Îndrăgita interpretă a fost acompaniată de aceasta în spectacolul „Hai la Botosani!", în proiectul „10 pentru folclor” și la Festivalul International de muzică populară „Mugurelul". (Elisa B.)

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web