Dorohoi News Logo

6 octombrie 2023 – Programul activităților culturale din Dorohoi

1

Comunitatea din Dorohoi este invitată, vineri, 6 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la sala Cinematografului Melodia pentru a participa la evenimentul cultural care face parte din seria de activități organizate cu prilejul împlinirii a 616 ani de atestare documentară a Dorohoiului.

Ziua va debuta cu lansarea volumului „Bibliotecile Dorohoiului – monografie”, semnat Luminița Anisia, marcând, astfel, a II-a ediție a proiectului „Cărți și dorohoieni – 616 ani”. Această manifestare culturală este moderată Pogoreanu Doru, directorul Editurii Prospexi, în colaborare cu  Asociația „Împreună prin Cultură”, Dorohoi, cu Biblioteca Municipală Dorohoi și cu Centrul Național de Informare Turistică, Dorohoi.
Cei prezenți la eveniment vor avea ocazia să asculte povestea unei monografii la care s-a lucrat timp îndelungat, cu pasiune, îndârjire și profesionalism.

Începând cu ora 11.00 va avea loc Festivitatea de premiere a echipelor înscrise la Concursul „Sunt ghidul orașului meu”, ediția I, 2023. Cei 102 elevi înscriși, grupați în 18 echipe,  și cele 21 de cadre didactice coordonatoare își vor aprecia munca, reciproc, într-un context atent creat de către fondatoarele Asociației „Împreună prin Cultură”, prof. Antonescu Cătălina și prof. Cărăușu Mihaela.

Vineri, de la ora 10:00, comunitatea din Dorohoi, este invitată și așteptată, la sala Cinematografului Melodia, cu brațele deschise, să aplaude excelența culturală dovedită de doamna Luminița Anisia, precum și munca elevilor de gimnaziu, efortul lor depus de-a lungul celor două săptămâni și să aducă recunoștință cadrelor didactice, părinților și tuturor celor care au contribuit, în acest proiect, la așezarea Dorohoiului pe Harta Culturii.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web