Dorohoi News Logo

Ibănești: Moment aniversar 1921- 2011

IMG_4064

Comuna Ibanesti s-a bucurat pe data de 6 noiembrie de sarbatorirea a 90 de ani de la prima sfintire a Bisericii „Inaltarea Domnului” Ibanesti.

Aceasta s-a ridicat pe locul unei vechi bisericute de lemn cu hramul ,, Sf. Nicolae”  si a fost zidita in numai 6 luni, prin osardia preotului Nicolae V. Hodoroaba. In prezent preotul paroh al acestei Biserici este Pr. Berechea Ovidiu.
   
Evenimentul a fost marcat de prezenta domnului Primar Ing. Romica Magopet, a preotului Mihai Stefan Bogdan, Preotului Foca Claudiu, Preotului Soptica Gheorghe ,Preotului  Olteanu Irinel, Preotului Precop Dan, Preotului Iftimescu Dragos, si a unui numar mare de credinciosi.
   
Preotul paroh Ovidiu Berechea a prezentat in cuvinte frumoase insemnatatea acestei sarbatori „Biserica suntem noi, suflete induhovnicite, oameni supusi uitarii, dar nu vesnic uitati… Chiar de ne uita lumea, chiar de ne uita fratii… De Dumnezeu nicicand noi nu vom fi uitati! Biserica esti tu, Biserica sunteti voi… Biserica sunt eu, Biserica suntem noi…!”
   
Domnul Primar Ing. Romica Magopet si-a deschis sufletul in fata credinciosilor si a citat versetele care l-au calauzit de-a lungul vietii „La inceput era Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul. Acesta era intru inceput la Dumnezeu. Toate prin El s-au facut;si fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut. Intru El era viata si viata era lumina oamenilor. Si lumina lumineaza in intuneric si intunericul nu a cuprins-o” (Evanghelia dupa Ioan , I, 1-5)
   
Domnul Primar Ing. Romica Magopet a oferit distinctii preotilor comunei Ibanesti, fostilor slujitori ai acestui altar si domnilor consilieri ai Bisericilor din satele Ibanesti si Dumbravita in semn de apreciere si recunostinta pentru  munca depusa in folosul bisericii si in lupta pentru triumful Binelui.

„Să ne apropiem în fiecare zi de Dumnezeu, să-L înţelegem şi să-L iubim. Să fim buni, să fim iertători şi să trecem cu vederea răul. Numai aşa putem trece cu vederea greşelile şi numai aşa putem înţelege pe deplin că Dumnezeu este Calea, Adevărul şi Viaţa. Ibăneştiul este o comună bogată, dăruită de Dumnezeu cu frumuseţi de neegalat. Este plină de valori, de identitate, de statornicie şi mereu sunt alături de aceşti locuitori pe care îi apreciez sincer şi pe care îi consider familia mea. Credinţa este un dar pe care Dumnezeu ni-l oferă tuturor. Important este să-l primim. Biserica este trupul lui Hristos şi reprezintă locul mântuirii noastre.  Este cu adevărat Arca în care ne putem salva. Cu toţii avem un destin de împlinit : înfăptuirea Marii Opere. Pentru aceasta, Demnitatea trebuie să fie patronată de Nobil. Să nu uităm : Fericirea de a face un Bine aproapelui este uneori mai importantă decât Viaţa”, a conchis domnul Primar Ing. Romica Magopet.
   
Cu aceasta ocazie s-a lansat si cartea dedicata credinciosilor comunei „Biserica „Inaltarea Domnului” Ibanesti, File de ieri… File de astazi… File pentru vesnicie…” ai carei autori sunt Berechea Ovidiu, Vitcu Octav si Vitcu Andrei. Dl. Institutor Drescanu Corneliu, unul dintre primii cititori ai acestei carti s-a declarat foarte incantat de creatie, indemnand toti enoriasii sa o citeasca.

Preotul Berechea Ovidiu a incheiat prin multumirile aduse tuturor celor care au raspuns prezent acestei invitatii si prin speranta ca lucrurile vor evolua pe viitor la fel de bine ca pana acum, iar peste 10 ani ne vom putea reuni pentru a sarbatori 100 de ani de la Prima Sfintire a Bisericii „Inaltarea Domnului” Ibanesti. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web