Dorohoi News Logo

Zeci de tineri au participat la concursul interjudețean de bătut toaca de la Smârdan - FOTO

Smardan_01

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu s-a desfășurat duminică (după-amiază) 22 octombrie la biserica Smârdan, cea de-a IX-a ediție a Concursului interjudețean de bătut toaca „Răsună toaca la Smârdan”, concurs ce se realizează în fiecare an cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, care anul acesta a bucurat inimile credincioșilor prin prezența personală.

La acest concurs s-au înscris un număr de 81 de copii și tineri, care au participat îmbrăcați în straie de sărbătoare, costume populare specifice zonei din care provin. Pe lângă copiii din parohia „Pogorârea Sfântului Duh” Smârdan, gazda acestui concurs, au participat și copii din parohiile: „Sfântul Gheorghe „Ionășeni, Vârfu Câmpului, „Adormirea Maicii Domnului” Dumbrăveni, județul Suceava, "Sfântul Apostol Andrei" Rotunda județul Suceava și "Sfânta Împărăteasă Pulheria" Pârcovaci, Hârlău, județul Iași.

Toți copiii și tinerii au fost răsplătiți cu diplome, medalii, cadouri și bineînțeles cu o agapă frățească. Trofeul concursului a fost câștigat de către Grigore Sofia Elisabeta (clasa a VII a) din parohia Smârdan. Juriul care a deliberat și oferit premiile copiilor și tinerilor, a fost compus din doi profesori de muzică: Sarafim Răzvan Gabriel (Seminarul Teologic Dorohoi), Gavriluță Paula (Școala Cristinești) și bineînțeles președintele juriului preot Costică Pînzariu, protopop al protopopiatului Darabani. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! 

Preot paroh Grigore Andrei (parohia Smârdan) și profesor Grigore Alina (director Școala Smârdan).

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web