Dorohoi News Logo

Crăciunul, sărbătoare eternă în sufletele oamenilor

Craciun

Tainele Crăciunului bucură inimile oamenilor încă din vechi timpuri, fiind una dintre cele mai așteptate sărbători. La bază este un obicei creștin, celebrat pe 25 decembrie, marcând Nașterea Domnului, sosirea pe lume a Lui Iisus Hristos, în Betleem.

Toți credincioșii sărbătoresc atât fizic, prin oferirea de cadouri, cât și sufletește, prin recunoștință. De Crăciun oamenii simt nevoia prezenței familiei, împărtășind momente de bucurie împreună. Se așază la nelipsita masă de Crăciun, unde gustă bucatele preparate. Totul aranjat într-un decor specific alături de bradul împodobit cu luminițe, globuri și înfășurat în ghirlande, se înfiripă firul sărbătorii. Așteptatele cadouri primite de la Moș Crăciun, sunt atracția copiilor. Magicul spirit oferă nelipsit cele mai potrivite jucării prichindeilor.

Crăciunul marchează în esență petrecerea timpului alături de cei dragi, în cadrul mirific, îmbrățișați de tradiții și obiceiuri, ascultând colinde, totul înglobat în spiritul de sărbătoare. (Ioana C.)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web