Dorohoi News Logo

Tradiția colindelor a început în comuna Ibănești - FOTO

Colinde_06

Așa cum se spune din bătrâni și cum s-a practicat până în prezent, obiceiul colindelor tradiționale începe de la primarul comunei și se termină cu sătenii acesteia. 

La Ibănești, tradiția se duce mai departe, în fiecare an colindătorii vestesc Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Primirea acestora aduce în fiecare casă noroc și sănătate. Primul ce a primit colinda a fost primarul comunei Ibănești-Romică Magopeț. 

Copiii, elevi ai școlilor din comună, au pregătit cu minuțiozitate un program artistic cu colinde și obiceiuri tradiționale. Pe lângă colindele ce vestesc venirea pe lume a Mântuitorului, aceștia au pregătit și prezentat un joc al caprei și cel al căluțului.

„Mă bucur enorm că am onoarea de a fi primul care primește colindul acestor copii minunați. Prin acesta au vestit cel mai important eveniment al omenirii și au adus magia Crăciunului în Primărie. Datinile ibăneștene au eternitate, sunt practicate în fiecare an de către locuitori, având puterea de ași păstra continuitate prin intermediul generației tinere. Nimic nu se pierde, totul se păstrează cu sfințenie și se transmite tinerilor. Felicitări, dragi copii! Să păstrați si să duceți mai departe datinile ibăneștene așa cum ați facut-o și până acum!”, a spus primarul comunei Ibănești, Romică Magopeț.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web