Dorohoi News Logo

Propunere de lectură - Asasinarea lui Roger Ackroyd: Apogeul „Reginei Crimelor”

Carte

În umbra unei biblioteci uitate de lume, am descoperit o capodoperă polițistă - „Asasinarea lui Roger Ackroyd”, scrisă de Agatha Christie, pe care o publică în anul 1926.

Originară din Torquay, Marea Britanie, autoarea și-a găsit locul în rândul celor mai iubiți autori ai secolului XX. Scriitoarea de romane polițiste se bucură de o popularitate uimitoare. Totuși, „Regina Crimelor” nu a uitat niciodată să strecoare printre pagini și fire ale unor povești de dragoste imposibile.

Pasiunea ei pentru medicină, otrăvuri, și psihologie a dus la nașterea mai multor opere literare, printre care și cea specificată mai sus. Considerată de mulți „apogeul scriitoarei”, cartea dezvăluie cititorilor o latură ascunsă, psihologică. Doctorul Sheppard este personajul principal al operei; împreună cu acesta, detectivul Hercule Poirot încearcă să-l găsească pe ucigașul lui Roger Ackroyd. El își găsește sfârșitul după aflarea marelui secret care îl ținea departe de femeia pe care o iubește. Poirot intră într-un labirint încurcat de „pânze de păianjen”, țesute de un ucigaș cu o minte extrem de dibace.

Uimind din nou iubitorii de creații polițiste, Agatha Christie mi-a pus și mie la încercare mintea de cititor. Această carte m-a uimit într-un mod plăcut, de aceea o recomand tuturor cu bucurie. (Erika U.)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web