Dorohoi News Logo

Mitul - Farmecă și unește sufletele unui popor

Mit

Mitul este componenta ce oferă o strălucire aparte unui popor, este piesa din pazalul ce reprezintă cultura unei țari, iar în esență unește oamenii prin credința în aceleași principii.

Noțiunea însăși de „mit” este asociată, încă din Antichitate, aceleia de „minciună”, „eroare” sau „iluzie”. Este un mister cu o viitoare posibilă consecință. Sunt acțiuni unice, ce prin simplitate atrag ființele umane în joc.

Miturile românești sunt diverse. Se întind pe diferite domenii,și sunt presărate de amuzament și tente ironice. Unul dintre cele mai frumoase mituri românești este cel al Marțișorului și al Babei Dochia, ce descrie empatia între oameni. Mitul strigoiului este de asemenea reprezentativ pentru România, deoarece bătrânii considerau strigoiul ca fiind un semn al morții.

Un lucru îmbucurător este că acestea încă dăinuiesc în inimile românilor, pruncii ascultând intrigați poveștile bunicilor despre diferite mituri.

În concluzie, mitul este jocul ce reușește jovial să îi învețe pe oameni să fie atenți la consecințele faptelor și încercarea de a îndrepta o nereușita. (Ioana C.)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web