Dorohoi News Logo

Ediție aniversară a Festivalului Național de Muzică Ușoară Românească „Mărțișor Dorohoian”

Martisor Dorohoian

Un eveniment organizat cu debutul primăverii este Festivalul Național de Muzică Ușoară Românească „Mărțișor Dorohoian’’, aflat deja la a XL-a ediție. Anul acesta festivalul organizat, în perioada 29 februarie – 01 martie, de Primăria și Consiliul Local Dorohoi prin Centrul de Informare și Promovare Turistică se derulează  în parteneriat cu Consiliul Județean Botoșani prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani. 

O ediție aniversară, mult așteptată, care ne dorim să readucă, în fața publicului din municipiu și județ, acel eveniment de înaltă ținută artistică și culturală cu care l-am obișnuit timp de patruzeci ediții.

„Festivalul – concurs pe care îl intenționăm să-l organizăm în fiecare an sub denumirea de ,,Mărțișor’’ va fi un rodnic schimb de experiență între reprezentanții diferitelor localități și județe din țară precum și un contact eficient al tinerilor interpreți cu interpreți consacrați de muzică ușoară, compozitori, muzicologi.’’ (extras din regulamentul festivalului – concurs ,„Mărțișor ‘75’’).

Timp de două zile, la Sala Teatrului din Dorohoi, vor evolua soliști vocali, în concurs, și artiști îndrăgiți ai muzicii ușoare românești, în secțiunea de minirecitaluri și recitaluri care va încheia fiecare seară. În cele două seri vor urca pe scenă Mădălina Omania (concurentă Vocea României), Visterniceanu Bianca Bogdana – Bălți, Republica Moldova (Câștigătoare Trofeul ,,Mărțișor Dorohoian’’ 2023), Gabriel Dorobanțu (Câștigător Trofeul ,,Mărțișor Dorohoian’’ 1981), Trupa Bere Gratis. Bineînțeles nu vor lipsi nici copii coordonați de prof. Constantin Dicu – Trupa de dans Invictus și Larisa Ilucă.  Ediția din acest an va fi prezentată, în prima seară, de către actorul ieșean Vlad Baba iar în a doua seară, când se vor decerna trofeul și premiile, de către omul de televiziune Dan Negru. 

Concursul se derulează pe două categorii de vârstă: categoria de vârstă cuprinsă între 10 – 14 ani și categoria de vârstă 15 – 30 ani. Repertoriul concurenților va pune în valoare muzica ușoară românească, iar interpretarea cântecelor alese va dezvălui cu siguranță publicului noi talente. 

An de an, festivalul a crescut atât prin prisma valorii interpreților prezenți în recital, foști concurenți care astăzi au devenit mari artiști cât și datorită preocupării și eforturilor constante ale organizatorilor de a inova și de a ridica standardele de exigență.

Așadar, în perioada 29 februarie – 01 martie 2024, vă așteptăm la ediția cu numărul 40 a Festivalului Național de Muzică Ușoară Românească „Mărțișor Dorohoian’’.  

Biletele se găsesc la Cinematograf Melodia, Dorohoi - Tel: 0786804048. Preț bilet 50 lei de persoană/seară.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web