Dorohoi News Logo

Prima seară a ediției aniversare a Festivalului Național de Muzică Ușoară Românească „Mărțișor Dorohoian” - FOTO

Martisor Dorohoian_16

În seara de 29 februarie 2024 s-a desfășurat ediția specială cu numărul 40 a Festivalului Național de Muzică Ușoară Românească „Mărțișor Dorohoian’’.

Pe scena Sălii Teatrului din Dorohoi au urcat artiști ce îndrăgesc muzica ușoară românească. Seara a fost deschisă de primarul Dorin Alexandrescu care a urat noroc concurenților și un călduros „La mulți ani!” cu ocazia sărbătorii zilei de 1 martie.

Plini de emoții, copii cu vârste cuprinse între 10 și14 ani au dat dovadă de talent deplin, încălzind inimile spectatorilor. Cântece precum „Lie ciocarlie”, „Fântânile albastre”, „Mă întreb ce o să fac”, „Până când nu te iubeam”, au topit inimile publicului, fiind răsplătiți cu aplauze și zâmbete.

Trupa de dans Invictus și Larisa Ilucă, coordonați de prof. Constantin Dicu, au organizat momentul care a delimitat cele două categorii de vârste care au concurat, oferind un moment deosebit pentru spectatori. Participanții cu vârstele cuprinse între 15-30 de ani au uimit cu vocile puternice și totodată delicate cei ce vizionau cu mare interesc festivalul. „De ar fi să vii”, „Cine iubește și lasă”, „Mi-am pus busuioc în păr” sunt câteva cântece ce au răsunat în a doua parte a primei seri.

Trupa Invictus a avut încă o intervenție dansantă, care a destins emoțiile constructive între concurenți. Urmată de un moment de plină nostalgie alaturi de Visterniceanu Bianca Bogdana – Bălți, Republica Moldova, câștigătoarea trofeului „Mărțișor Dorohoian” 2023 și Gabriel Dorobanțu, câștigător al Trofeului „Mărțișor Dorohoian” 1981.

Festivalul continuă în seara de 1 martie 2024 când se vor decerna trofeul și premiile, de către omul de televiziune Dan Negru. (Ioana C.)

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web