Dorohoi News Logo

„Flori pentru Mama”, concert tradițional ajuns la ediția a XXVI-a - FOTO

Flori pentru mama I 2024_025

În mod tradițional, la începutul primăverii, cadrele didactice și elevii de la Clubul Copiilor Dorohoi aduc un omagiu celei mai dragi ființe de pe Pământ – Mama. „Flori pentru Mama” reprezintă una dintre activitățile educative tradiționale ale unității, în care peste 350 de elevi de la cercurile artistice își pun în valoare competențele dobândite, talentul și pasiunea pentru artă și frumos. 

Acțiunea se desfășoară sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Dorohoi, alături de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Dorohoi, Casa Municipală de Cultură Dorohoi, Asociaţia „Mugurelul” şi Grădiniţa „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Dorohoi. 

Și în acest an, spectacolul se desfășoară în două seri. În prima seara de spectacol,   respectiv, marți, 5 martie 2024, elevii au prezentat  momente artistice de muzică populară, dans popular și teatru. Pe scena Sălii Teatrului din Dorohoi au evoluat elevi de la următoarele cercuri artistice ale Clubului Copiilor Dorohoi:

-Cercul „Orchestră populară” - Orchestra „Mugurelul” - 40 de ani - cu soliști vocali, soliști instrumentiști și grup vocal, conducerea muzicală prof. Marcel Dupu;
-Cercul „Educație civică – secțiunea Teatru”, coordonator prof. Irina-Maria Miron;
-Cercul „Dansuri populare” – Formațiile de dansuri populare „Brâulețul” și „Alunelul” coordonate de prof. Constantin Dicu; Formația de dansuri populare „Stejărelul” (parteneriat cu Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi) coordonată de prof. Leonid Enea și prof. Constantin Dicu.

Organizatorii s-au bucurat de prezența inspectorului școlar general, prof. Bogdan-Gheorghe Suruciuc și a inspectorului pentru educație permanentă și activități extrașcolare, prof. Gina-Florentina Zală. 
Ca de fiecare dată, primarul municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu, a oferit flori doamnelor și domnișoarelor prezente în Sala Teatrului. 

Spectacolul de marți a fost prezentat de Elisa Bălinișteanu și Ștefan Onofrei, elevi ai cercului „Educației civică”.

Astăzi, 6 martie, vor evolua elevi de la alte cercuri ale Clubului Copiilor Dorohoi, iar publicul spectator va urmări momente de muzică ușoară, dans modern precum si cultură și civilizație engleză.

În această perioadă, poate fi admirată și expoziția de lucrări tematice pregătite de elevi ai cercului „Pictură-Desen”, coordonați de prof. Daniel Puhăcel. Evenimentul se desfășoară într-un decor de primăvară, creat și amplasat sub coordonarea prof. Mihaela-Laura Bolohan.

Felicitări tuturor elevilor participanți și la mulți ani tuturor mamelor!

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web