Dorohoi News Logo

„Tinerii din Dorohoi susțin activitățile Pro-viață” - Parteneriat Pro-Vita – A.T.O.R Dorohoi în cadrul Proiectului „Luna pentru viață” 2024

ATOR Dorohoi (1)

În seara zilei de 14 Martie 2024, Biroul Pro-Vita al Protopopiatului Dorohoi în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși Dorohoi, coordonați de Pr. prof. Foca Claudiu, au desfășurat o activitate de vizionare film având ca temă „Viața omului de la concepție și până în veșnicie”.

În cadrul acestei activități tinerii au fost informați despre tematica activității biroului Pro-vita, au vizionat filme cu subiecte pro-viață ce au pus în valoare trăirea și simțirea vieții ca dar al lui Dumnezeu pentru oameni. Astfel, tinerii au aflat că omul este ființă vie cu suflet veșnic nemuritor chiar din prima secundă a existenței sale și că mama este izvor de viață în lume prin binecuvântarea lui Dumnezeu.

De asemenea au fost prezentate riscurile, urmările și rănile sufletești și trupești pe care le poate suferi o mamă aflată în criză de sarcină și care din lipsa susținerii apelează la întreruperea sarcinii.

Activitatea a continuat prin lucrul în echipă. Tinerii împărțiți în patru grupe au răspus la întrebările: „Ce înseamnă viața pentru tine?” și „Ce poți face pentru a promova viața și valorile creștine în societate?”. Fiecare lider al echipei a prezentat în plen răspunsurile și a primit completări sau aprecieri din partea colegilor.

La final tinerii au fost învitați să facă parte din voluntarii ce vor participa la organizarea Marșului pentru viață ce se va desfășura Sâmbătă 30 Martie 2024 începând cu ora 12.00, în parcul Cholet din Dorohoi pentru a se implica în activitățile dedicate acestui frumos eveniment. Mulțumim tinerilor A.T.O.R Dorohoi pentru participarea la proiect și îi așteptăm să ne fie parteneri și în cadrul altor activități Pro-vita. (Coordonator Birou Pro-Vita Dorohoi - Pr. prof. Iftodi Marian - Liviu)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web