Dorohoi News Logo

Ansamblul „Mugurelul-Mărgineanca” prezent la Festivalul Național „Dor de satul de-altădată” derulat la Șomcuta Mare - FOTO

Mugurelul Margineanca_Somcuta_024

În perioada 29-31 martie 2024, la Șomcuta Mare s-a desfășurat Festivalul Național de Poezie, Teatru și Tradiții „Dor de satul de-altădată”, ediția a III-a, manifestare inițiată de Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare, și derulată în colaborare cu ASTRA Despărțământul Șomcuta Mare, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș respectiv Primăria orașului Șomcuta Mare. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

Au fost puse în scenă poezii, piese de teatru, cântece și dansuri populare din județele Cluj, Botoșani, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Mureș și Maramureș, grație partenerilor care au venit în inima Țării Chioarului, dragi colaboratori ai Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare și ai ASTREI Șomcutene.

Oaspeții de seamă ai manifestării au fost încântați de membrii Ansamblul „Mugurelul Mărgineanca” al Clubului Copiilor Dorohoi, conducerea muzicală prof. Marcel Dupu, conducerea coregrafică Valentin Rău. „Au fost momente unice, iar emoția transmisă publicului a fost maximă. Ansamblul folcloric „Mugurelul Mărgineanca” al Clubului Copiilor Dorohoi este compus din Orchestra „Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi, care aniversează 40 de ani de activitate neîntreruptă pe altarul cântecului popular, și Ansamblul „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani. Dansurile prezentate cu profesionalism și pasiune, cântecele moldovenești și suitele orchestrale minunate au confirmat încă o dată faptul că Ansamblul folcloric „Mugurelul-Mărgineanca” este de departe unul din cele mai valoroase ansambluri de tineri din țară.”, a declarat prof. Alina Talpoș, directorul festivalului.

Moldovenii din Dorohoi au încheiat triumfal festivalul. Evenimentul s-a încheiat sublim cu o nouă reprezentație a Ansamblului „Mugurelul-Mărgineanca” al Clubului Copiilor Dorohoi. Botoșănenii au dovedit pe scena de la Șomcuta Mare că pasiunea lor pentru muzică, cântec și dans este împărtășită la modul profesionist, cu sensibilitate și mult talent. Inițiatorul festivalului, prof. Alina Talpoș a mulțumit tuturor celor care au făcut posibilă organizarea unui eveniment de o asemenea anvergură la Șomcuta Mare: „Sunt bucuroasă că am putut oferi participanților la festival un adevărat maraton cultural-artistic, poeziile, cântecele, teatrul și tradițiile completându-se armonios vreme de cinci ore. Emoțiile s-au trăit intens iar buna dispoziție și zâmbetul au fost pe buzele tuturor. Am simțit că tânăra generație iubește tradiția, poezia, arta teatrală, iar acest lucru nu poate decât sa mă bucure și să mă motiveze. (...) Mulțumim tuturor astriștilor oaspeți care au onorat cu prezența invitația, felicitări tuturor copiilor care au evoluat pe șcenă, dovedind pasiune și respect pentru valorile acestui neam. Felicitări profesorilor care i-au îndrumat cu multă rabdare și tact, mulțumiri părinților pentru susținere. A fost o ediție de succes la care am contribuit fiecare dintre noi”.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web