Dorohoi News Logo

Biserica - spital duhovnicesc: Proiect demarat Parohia Grivița - FOTO

Biserica - spital duhovnicesc_003

În cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos - Cuvântul care vindeca”, Parohia Grivita a demarat Proiectul intitulat: „Biserica- spital duhovnicesc”.

Au fost prezentate o serie de trei cateheze, care respecta tematica concursului, și care au ca scop implicarea tinerilor în misiunea de cercetare și îngrijire a bolnavilor. Prima cateheza „Implicarea tinerilor în îngrijirea bolnavilor” a fost sustinuta elevilor din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „Mihai Munteanu” din Cordareni, mulți dintre acești elevi făcând parte din grupul de cateheza al parohiei, ca urmare a bunei colaborări dintre școală și Biserica.

În Duminica a III-a din Postul Mare, a fost susținută o alta cateheza „Sfântul Maslu-Taina vindecarii”, în fata credincioșilor prezenți la Taina Maslului, în care părintelui paroh a subliniat importanta și folosul acesteia viata creștinilor. Periplul activităților a continuat și în după amiaza zilei de miercuri, 10.04.2024, atunci când o parte din tinerii din grupul de cateheza a participat la o noua cateheza „Biserica- spital duhovnicesc”, in care a fost prezentata dimensiunea vindecătoare a Bisericii. După cateheza, copiii au participat la un atelier intitulat „Micii iconari”, în care aceștia au realizat câteva icoane, desenate pe hârtie, reprezentandu-i pe Sfintii Tămăduitori.

Activitățile vor continua și în perioada următoare, iar săptămână viitoare Proiectul va fi înaintat comisiei organizate la nivelul Protopopiatului Dorohoi pentru evaluare.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web