Dorohoi News Logo

Conferinţă cu tema „Taina suferinţei... Taina biruinţei” în cadrul Cercului pastoral misionar Ibănești - FOTO

Conferinta_01

În contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și an comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”,   ziua de 24 aprilie a fost pentru comunitatea creştină din Ibăneşti o zi în care rugăciunea a fost împletită cu darul cuvântării despre suferinţă şi biruinţă, în cadrul conferinţei  susţinută de către preotul Iftimescu Dragoş. 

Parohia „Înălţarea Domnului” din localitate a organizat această zi duhovnicească  cu speranţa că toţi cei ce vor participa vor gusta din frumuseţea rugăciunii şi al cuvântului de învăţătură. Programul zilei a cuprins slujba Sfântului Maslu de obşte , oficiată de un sobor de preoţi împreună cu părintele protopop Ionuţ Apetrei  şi conferinţa cu tema „Taina suferinţei ... Taina Biruinţei” susţinută de preotul greu încercat de crucea suferinţei, Iftimescu Dragoş, fost slujitor al parohiei Cristineşti. 

Un număr mare de credincioşi din Ibăneşti, Cristineşti, Pomârla, Dumbrăviţa, Fundu-Herţei şi Dorohoi, au venit cu mare drag pentru a se ruga pentru cei aflaţi în boală şi neputinţă şi pentru a asculta cuvântul despre suferinţă şi biruinţă a preotului invitat. Cu  emoţie şi dăruire părintele a vorbit despre prezenţa suferinţei în viaţa oamenilor, mucenicia suferinţei , resemnare, compasiune, drama suferinţei, singurătatea în  suferinţă vindecată de cercetarea celorlalţi, demnitate, asumare, suferinţa nu ca durere fizică ci ca stare sufletească,  răbdarea în suferinţă, trezirea conştinţei, cum să mulţumim lui Dumnezeu mai ales în suferinţă , mântuirea ca ideal şi a prezentat biruinţa sfinţilor mărturisitori din închisorile comuniste asupra suferinţei prin jertfă şi dăruire ca model de urmat, pentru fiecare creştin sănătos sau în neputinţă. 

Cuvântul părintelui a fost adevărat balsam sufletesc pentru întreg auditoriu, fiecare conştientinzând cât de mare valoare are darul sănătăţii, pe care mulţi dintre noi o neglijăm până când vine asupra noastră crucea grea a suferinţei. După cuvântul de învăţătură al părintelui conferenţiar, avem credinţa că toţi cei ce au participat la această întâlnire de suflet, vor avea o altă viziune asupra modului în care îşi preţuiesc sau nu sănătatea trupească şi sufletească şi vor privi cu mai multă empatie şi afecţiune pe cei ce se află sub greutatea crucii bolilor şi suferinţei. 

În cuvântul de încheiere, părintele protopop a subliniat nevoia de a sluji celor în suferinţă ca datorie a creştinului  în contextul unei societăţi marcate de individualism și secularizare. Preotul paroh a adus mulţumire părintelui Iftimescu pentru acceptarea invitaţiei de a fi în mijlocul credincioşilor din Ibăneşti,  părintelui protopop şi preoţilor împreună rugători pentru bucuria de a sluji împreună, invitaţilor şi tuturor credincioşilor pentru că au răspuns chemării la rugăciune cu dragoste şi dăruire. (Pr. Berechea Ovidiu)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web