Dorohoi News Logo

Clubul Copiilor Dorohoi organizează Festivalul Național „Gala Copilului Actor”

Afis_1

În perioada 18-19 mai 2024, Clubul Copiilor Dorohoi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Dorohoi, Consiliul Local Dorohoi, Casa Municipală de Cultură și Asociația Mugurelul Dorohoi, va organiza Festivalul-Concurs de interpretare individuală „Gala Copilului Actor”, ediția a XI-a, în municipiul Dorohoi. 

Acțiunea se va derula sub egida Ministerului Educației și a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, fiind cuprinsă în Calendarul Național al Activităților Educative 2023-2024 elaborat de Ministerul Educației. 

Festivalul-Concurs se adresează elevilor de nivel gimnazial și liceal din palatele și cluburile copiilor, dar și din alte unități de învățământ, care s-au calificat la etapele județene. Se urmărește valorificarea competențelor teatrale ale elevilor, prin atragerea şi promovarea lor într-un concurs naţional de interpretare, cât și realizarea schimburilor de informații și impresii artistice din sfera artei dramatice.

Festivalul Naţional „Gala Copilului Actor” s-a desfășurat pentru prima dată în anul 2006, la Palatul Copiilor Botoșani și a continuat până la cea de-a X-a ediție, în anul 2015. Timp de 10 ani, coordonatorul festivalului, prof. Alexandru Mihalachi, a plasat cu succes județul Botoșani, în circuitul competițiilor teatrale de nivel național, organizate în sistemul de palate și cluburi ale copiilor. Din acest an școlar, Clubul Copiilor Dorohoi a preluat festivalul, păstrând în linii mari aspectele care au alcătuit edițiile anterioare și respectând reglementările impuse de Ministerul Educației. 

Calendarul activităților va cuprinde: 
-Festivalul-Concurs – sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 10.00, la Sala Teatrului;
-Gala de Premiere – duminică, 19 mai, ora 10.00, Sala Teatrului;
-Jocuri teatrale, activități distractive și de socializare între participanți;
-Vizite la muzeele din municipiul Dorohoi etc.   
  
Vor participa elevi din Sighișoara, Craiova, Brașov, Făgăraș, Tulcea, Suceava, Iași, Moreni, Constanța, Alba Iulia, Slatina, Brăila, Baia Mare, Botoșani și Dorohoi.   

Municipiul nostru va găzdui pentru prima dată acest tip de competiție organizat în sistemul de palate și cluburi ale copiilor, sub egida Ministerului Educației.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web