Dorohoi News Logo

Băiatul cu chip de înger premiat la Festivalul Mărțișor Dorohoian a câştigat finala unui concurs de canto din Italia

tanar Iasi

Ştefan Atârgoviţoaie, de 11 ani, a câştigat, aseară, finala concursului "Ti lascio una canzone", ajuns la cea de-a cincea ediţie şi desfăşurat pe postul de televiziune  italian Rai Uno. Ştefan Atârgoviţoaie a mai câştigat anul acesta trofeul "San Remo Jr".

Băiatul a interpretat piesa "Profeta Non Saro" (Eu nu sunt profet). Ştefan este elev în clasa a V A la Colegiul National de Artă "Octav Bancila " din Iaşi.

Copilul descris de italieni precum  “băiatul cu chip de înger” a avut în concurs,  pe lângă copiii italieni,  și alți doi români, respectiv gălățeanca Maria Crăciun și brașoveanca Rebeca Neacșu. Concursul a ajuns la cea de-a cincea ediţie şi s-a desfăşurat pe postul italian de televiziune Rai Uno.

În cea de-a zecea etapă a emisiunii,  Ştefan a interpretat două piese și a câștigat finala cu piesa “Profeto non saro”. El era calificat în finală încă din etapa a doua, când a primit premiul juriului pentru interpretarea piesei „Una canzone per te”.

Anul trecut, printre copiii români care au făcut performanță la acest concurs, s-au aflat Mădălina Lefter din Iași și Andreea Olariu din Constanța, aceasta din urmă, de asemenea, cu premii câștigate la Festivalul Mărțișor de la Dorohoi. Andreea chiar a avut, anul acesta, pe scena festivalului, un mini-recital. Ștefan Atârgovițoae, care ia ore de canto de la Mirela Fugaru, a mai câștigat anul acesta și trofeul la festivalul SanRemo Junior, desfășurat tot în Italia.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web