Dorohoi News Logo

Festivalul Național „Gala Copilului Actor” s-a încheiat cu Gala Laureaților - FOTO

Gala Copilului Actor_Premiere_026

Copilul-actor, cu trăirile și spiritul creativ specifice vârstei, a fost vedeta sfârșitului de săptămână care tocmai a trecut, respectiv sâmbătă, 18 mai și duminică, 19 mai. Spectatorii dorohoieni au putut urmări un veritabil spectacol de divertisment, o simfonie a emoțiilor autentice, în cele două zile de festival-concurs. „Gala Copilului Actor”, festival inclus în Calendarul Național al Activităților Educative elaborat de Ministerul Educației, s-a încheiat pe scena Sălii Teatrului din Municipiul Dorohoi, cu Festivitatea de Premiere.  

Festivalul a fost organizat de Clubul Copiilor Dorohoi, sub egida Ministerului Educației și a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, în parteneriat cu Primăria Municipiului Dorohoi, Casa Municipală de Cultură Dorohoi și Asociația „Mugurelul” Dorohoi. 

Prezenți la eveniment, primarul Municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu și inspectorul general al IȘJ Botoșani, prof. Bogdan-Gheorghe Suruciuc, au felicitat participanții ediției a XI-a și au reiterat susținerea lor pentru evenimentele cultural-artistice organizate de Clubul Copiilor Dorohoi.   

Câștigătoarea Marelui Premiu al Festivalului Național „Gala Copilului Actor”, ediția a XI-a, este eleva Neagu Edina Maria, care a reprezentat Clubul Copiilor Moreni – județul Dâmbovița. 

Coordonatoarea festivalului, prof. Irina-Maria Miron, a înmânat pe scenă figurinile-trofeu, fiecărui echipaj participant, cu aprecieri pentru evoluțiile de excepție.  

Premiile și mențiunile au fost oferite pe secțiuni și categorii de vârstă. 

Trofeele au fost realizate de meșterul popular Petru Maxim din Dorohoi și de ec. Viorel Chirilă, administrator la Societatea „Green Wood & Light” Dorohoi. Fiecare grup a primit și un set de antologii de teatru și broșuri de promovare a județului Botoșani, oferite de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

Spectacolul de duminică a fost presărat cu momente artistice de dans modern și muzică folk, coordonate de profesorii Constantin Dicu și Paul-Ciprian Mihai de la Clubul Copiilor Dorohoi. Festivalul a fost prezentat, în cele două zile, de elevii Elisa Bălinișteanu și Ștefan Onofrei.

În aceste zile de festival, participanții au vizitat muzeele din municipiu, respectiv, Muzeul de Științele Naturii și Muzeul Memorial „George Enescu”, unde s-au bucurat de un recital de interpretare pianistică oferit de laureații unui concurs internațional de profil.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web