Dorohoi News Logo

Ziua Copilului 2024 marcată de elevii de la Clubul Copiilor Dorohoi într-un spectacol complet - FOTO

Ziua Copilului 2024_058

Un spectacol ca un curcubeu pe o vreme însorită s-a derulat în Parcul Polonic, o zonă deschisă, cu spații generoase și frumos amenajate, în care copiii s-au bucurat de jocurile specifice vârstei, iar spectatorii prezenți, de o desfășurare a tinerelor talente dorohoiene și din zona alăturată municipiului.

Clubul Copiilor Dorohoi și invitați din județ au oferit dorohoienilor un spectacol complet cu ocazia Zilei Copilului. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Dorohoi și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Dorohoi și a implicat peste 230 de elevi, copii și tineri talentați în domeniile: muzică și dansuri folclorice, muzică și dansuri moderne, teatru.  

În prima parte a evenimentului, spectatorii s-au bucurat de muzică, teatru și dans, împreună cu elevi de la Clubul Copiilor și invitații în spectacol:
-Trupele de dans modern coordonate de prof. Constantin Dicu: „Invictus”, „Dreamers”, „New Generation”, „New Star”, „Little Steps” și „Together”; 
-Solistele de muzică ușoară Sara Șulcu și Anastasia Szerdocz de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi;
-Grupul „Dorofolk” coordonat de Ana-Camelia Mihăilă-Andrieș;
-Solistele de muzică ușoară Maria-Isabela Lozneanu și Sofia Galantonu – coordonator, prof. Gheorghina Gușulei; 
-Formația de Dansuri Populare „Stejărelul – Vlăstarele lui Enescu” – coregrafia Alin Chiorăscu;
-Formația de Dansuri Populare „Junii Suharăului” – coregrafia Alin Chiorăscu;
-Soliștii de muzică folk Octavian Apostol și Daria Apostol – coordonator prof. Liviu Ciulei;
-Membrii din Trupa de teatru „Amicii” de la Clubul Copiilor Dorohoi – Alexandru Carp și Lucia Cotrobei, coordonator prof. Irina-Maria Miron.

Spectacolul-maraton a fost continuat de grupurile vocale și soliștii de muzică ușoară și muzică folk, îndrumați de Paul-Ciprian Mihai, profesor la Clubul Copiilor Dorohoi. Pe scenă, au evoluat:
-Grupurile de muzică ușoară „Voces”, „Meloritm” și „Junior”;
-Grupul de muzică folk „Dominant Folk”;
-Soliștii: Rebeca Haureş, Sebastian Postevka, Maria Volentiru, Anette Cucuruz, Alexandra Adăscăliţei, Daria Onofrei, Anastasia Enache, Maria Cârceanu, Alexandra Macovei, Giulia Bompa, Delia Diaconescu, Maria Chițac, Florin-Antonio Ion, Miriam Brînzei, Maia Pădurariu, Carina Borcea, Anca & Bianca, Beatrice Andrei, Maria Cojoceanu, Cristina Cucuruz, Ştefania Horopciuc, Timeea Barabasa, Bianca Apostol, Lucia & Bianca, Adriana Bejinariu, Anamaria Plugariu, Nectaria Clompei, Lorena Sarariu, Eva Barabasa, Emma Stan, Maria Pălănceanu, Anca-Mariana Ivan, Denisa Agrăpinei, Patrisia Prisacaru, Sofia Enachi, Adelina Căruntu, Andreea Ghiţău, Paula Mitrofan, Mădălina Crîşmariu. 

După muzica ușoară, scena a fost animată de „clovnii” Mihnea Pădurariu și Antonia Hasan, apoi de elevele Ilona Lozneanu și Veronica Onofrei, mici actori care au evoluat sub îndrumarea prof. Irina-Maria Miron.

Ziua Copilului a continuat până seara târziu, cu evoluția Orchestrei de muzică populară „Mugurelul”, a formațiilor de dansuri populare de la Clubul Copiilor Dorohoi, cât și a invitaților – Ansamblul de dansuri populare „Mărgineanca” de la Casa de Cultură a Sindicatelor „N. Iorga” Botoșani, coordonat de maestrul coregraf Valentin Rău și Grupul vocal „Cununița” de la Școala Populară de Arte „George Enescu” Botoșani, sub îndrumarea prof. Lorena Andrișan-Dupu. (consilier educativ, prof. Miron Irina-Maria)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web