Dorohoi News Logo

Ansamblul „Mugurelul” pe marile scene ale ţării

Ansamblul Mugurelul

Orchestra „Mugurelul” s-a împărţit în două, pentru a putea participa la festivalurile de la Alba Iulia şi cel de la Satu Mare. Jumătate din orchestră, şi anume orchestra mică şi dansurile populare au plecat la Alba Iulia la Festivalul Naţional „Ambasadorii Unirii”, iar orchestra mare cu Ansamblul „Mărgineanca” va pleca la Festivalul Naţional „De dragoste, de neam, de ţară” la Satu Mare.

Astăzi, 30 noiembrie, Orchestra „Mugurelul” poate fi urmărită la TVR Iaşi la ora 20:30, în cadrul unei emisiuni despre George Enescu şi despre continuarea tradiţiilor de către tineretul din zona dorohoiului. Duminică, 4 decembrie, Orchestra „Mugurelul” se va întoarce de la festivalurile de la Alba Iulia şi Satu Mare şi va pleca la Bucureşti unde luni, 5 decembrie, va susţine un concert de datini şi obiceiuri, la Sala Palatului, orele 19:00.

„Urmează o perioadă destul de grea, dar frumoasă pentru noi şi sperăm plină de satisfacţii, având în vedere faptul că vom concerta pe scene mari din România, aşa cum este cea de la Alba Iulia şi Satu Mare şi mai ales concertul de la Sala Palatului din Bucureşti”, a declarat pentru DorohoiNews, prof. Marcel Dupu.

Orchestra „Mugurelul” va mai putea fi urmărită şi pe data de 15 decembrie, ora 19:00, la TVR Favorit. Va urma concertul de sărbători pentru dorohoieni, „Carnavalul zăpezii” şi concertul formaţiilor laureate, a doaua ediţie, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoşani şi Palatul Copiiilor Botoşani, care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe 22 decembrie, orele 17:00. (DorohoiNews.ro, Andrei B.)


Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web