Dorohoi News Logo

Spectacol de excepție oferit dorohoinenilor de Ansamblul „Mugurelul-Mărgineanca”, cu ocazia Zilei Copilului - FOTO

Ziua Copilului 2024_Mugurelul-Margineanca_005

Ziua de sâmbătă, 1 iunie 2024, a fost o zi de spectacol-maraton în Parcul Polonic din municipiul Dorohoi. Sub genericul „Curcubeu Muzical numit Copilărie”, peste 230 de elevi au evoluat pe scenă, punându-și în valoare talentul și competențele dobândite în domeniile: muzică ușoară, muzică folk, dansuri moderne, dansuri populare, teatru. 

Clubul Copiilor Dorohoi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Dorohoi și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Dorohoi, au organizat un spectacol de excepție, pentru a sărbători Ziua Copilului. A fost o zi specială, în care toți cei prezenți s-au regăsit, fie în jocurile copilăriei, fie în momentele artistice dăruite de tinerele talente dorohoiene și din județ. 

Muzica populară este reprezentată cu succes în municipiul Dorohoi, de Orchestra „Mugurelul” care, de 40 de ani, sub bagheta maestrului Marcel Dupu, a constituit un mediu unic de creștere și dezvoltare pentru numeroase generații de elevi. „Mugurelul” este o prezență vie pe scena culturii dorohoiene și un simbol al excelenței printre ansamblurile de copii și tineri din România. 

În spectacolul oferit de Ziua Copilului, orchestra a avut și invitați, parteneri permanenți ai Clubului Copiilor, respectiv prestigiosul Ansamblu de dansuri populare „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor „N. Iorga” Botoșani, condus de maestrul coregraf Valentin Rău și Grupul vocal „Cununița” al Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani, coordonat de prof. Lorena-Elena Andrișan-Dupu. 
Publicul dorohoian a urmărit un program special conceput pentru această zi specială, care a cuprins: piese de orchestră, melodii interpretate de soliști vocali și instrumentiști, grup vocal, suite de dansuri populare din județul Botoșani și din zona Banatului.

Instrumentele muzicale mânuite cu talent de membrii orchestrei au întregit melodiile soliștilor vocali și instrumentiști și au acompaniat suitele de dansuri populare. În program, au evoluat:
-Orchestra „Mugurelul” cu piese de orchestră;
-Soliștii vocali: Maria Grigore, Vasilică Andrada, Marina Iftodi, Ștefania Muha, Ioana Cuțic, Grigore Sofia, Sebastian Grosaru și Măriuca Aostăcioaei;
-Soliștii instrumentiști: Tudor Alăzăroae, Ștefan Crețu, Edward Patape, Luca Pălie, Laur Derscariu, Erika Gavriluță, Cosmin Sandu, Denisa-Lorena Plugariu, Teo Mihăileanu, Vlad Amăricuței, David Gorgan, Sebastian Grosaru, David Mihăileanu, Rareș Ionescu, Andrei Botezatu, Măriuca Aostăcioaei;
-Ansamblul de dansuri populare „Mărgineanca”;
-Grupul vocal „Cununița”.

Seara a fost încheiată de formațiile de dansuri populare „Brâulețul”, „Alunelul” și „Stejărelul”, coordonate de prof. Constantin Dicu la Clubul Copiilor Dorohoi. Copiii au animat și spectacolul orchestrei, dansând în fața scenei într-o horă a prieteniei. 

Spectacolul Orchestrei a fost prezentat de eleva Elisa Bălinișteanu. 

A fost o zi plină pentru cadrele didactice și pentru elevii Clubului Copiilor Dorohoi, cât și pentru invitații unității de învățământ, o zi a bucuriei, o sărbătoare a celei mai frumoase perioade din viața omului – Copilăria. La mulți ani tuturor copiilor! (consilier educativ, prof. Miron Irina-Maria)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web