Dorohoi News Logo

Atelier de formare catehetică pentru preoții din Protopopiatele Dorohoi și Darabani - FOTO

Atelier_02

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, în parohia „Înălţarea Domnului” Ibăneşti a fost organizat  un atelier  de formare catehetică pentru preoţii din protopopiatele Dorohoi şi Darabani, activitate a Sectorului de Cateheză al Arhipescopiei Iașilor.

La atelierul de formare catehetică au participat pr. dr. Bogdan Racu, inspector pentru Învățământ și Cateheză în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, pr. protopop Apetrei Ioan, un număr de 12 preoți din Protopopiatul Dorohoi şi un număr de 5 preoți din Protopopiatul Darabani, preoţi care s-au evidenţiat  prin activitățile catehetice din parohie.

Atelierul de formare a avut  trei sesiuni de lucru, în cadrul cărora preoții participanți au lucrat în echipe  pentru a contura un program bazat pe o direcţie comună de catehizare la parohie, au alcătuit un plan de lucru comun în parohie şi au stabilit competenţe şi metode prin care se formează comportamentele credincioşilor prin catehizare. Participanţii au împărtăşit  din experienţa activităţii catehetice şi au înţeles că  preotul nu mai poate lucra, pastoral, singur la nivelul lucrării pastoral-catehetice fiind necesară  activarea spiritul de echipă și  redescoperirea formei dintâi a lucrării catehetice din Biserica primară. Un alt obiectiv al acestui atelier de formare catehetică a fost  formarea unei echipa catehetice pentru a dinamiza şi vitaliza activitatea catehetică la nivel de protopopiat.

„A fost o activitate foarte plăcută și constructivă. Mi- a plăcut expunerea pr . Bogdan Racu, recomandările pentru o cateheză reușită , beneficiile lucrului în echipă și implementarea catehezei prin activități practice în parohie ( excursii tematice, activități gospodărești: curățenie în cimitir, organizarea hramului, vizionarea de filme). Organizarea de conferințe duhovnicești, organizarea de activități comune în cadrul cercului pastoral misionar.”, pr. Aboşculesei Ciprian participant la atelierul catehetic.

„Întâlnirea de astăzo a avut o influența benefică în ceea ce privește formarea unei cateheze atractive. Ceia ce am reținut este implicarea într-o echipă pentru a putea obține rezultate notabile. Realizarea unei cateheze prin colaborarea între doi-trei preoți ar aduce o comunicare mai eficientă  între noi și ar spori și acel duh de rugăciune ce este necesar în toate activitățile clerului.”, a menționat pr. Valentin Costaş, participant la atelierul catehetic.

Pr. Ovidiu Berechea 
responsabil birou cateheză, protopopiatul Dorohoi

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web