Dorohoi News Logo

Trupa de teatru „Amicii” de la Clubul Copiilor Dorohoi s-a întors de la Sighișoara cu marele premiu

Teatru (1)

În perioada 8-11 iulie 2024, trupa de teatru „Amicii” de la Clubul Copiilor Dorohoi, coordonată de doamna profesor Irina-Maria Miron, a participat la ediția a XXI-a a Concursului Național de Teatru Medieval de la Sighișoara. Trupa s-a întors acasă cu Trofeul, impresionând juriul și publicul cu spectacolul „Tartuffe”, de Moliere.

Distribuția spectacolului a fost alcătuită din elevii: Elisa Bălinișteanu, Ştefan Onofrei, Ștefania Horopciuc, Andrei Posteucă, Ioana Vasile, Alexandru Carp, Lucia Cotrobei, Cezar Antonaș, Maria Onofrei, Raichel Malenchi-Gafițanu, Cristian Antonaș și Ionuț  Manole. 

Performanța trupei nu s-a oprit aici. Elevii Elisa-Maria Bălinișteanu și Andrei-Nicolae Posteucă au obținut premiul al II-lea pentru interpretare, iar Ștefan Onofrei a fost recompensat cu o mențiune. La secțiunea monolog, eleva Lucia-Victoria Cotrobei a obținut, de asemenea, premiul al II-lea pentru „Mama Anghelușa” de Vasile Alecsandri, iar Ștefan Onofrei mențiune cu monologul „Omul și cercul” de Matei Vișniec.   

În cadrul serii tradiționale, specifice fiecărei zone participante, Amicii au demonstrat și abilități culinare remarcabile, obținând premiul al II-lea la secțiunea gastronomie.

Rezultatul este o încununare a talentului și a pasiunii pentru arta teatrală, a muncii susținute pe parcursul anului școlar 2023-2024, a competențelor dobândite de-a lungul anilor.

Concursul este cuprins în Calendarul Proiectelor de Educație Extrașcolară Naționale și Internaționale Finanțate de Ministerul Educației și a fost organizat de Palatul Copiilor Târgu Mureș – structura Clubul Copiilor Sighișoara.   

Mulțumim organizatorilor, în mod special domnului profesor Mihai Marcel Șoneriu, pentru ospitalitate și pentru experiențele memorabile oferite în „Perla Medievală a României”!

Mulțumim doamnei inspector pentru educație permanentă și activități extrașcolare, prof. Gina Florentina Zală, de la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, care a fost alături de noi în aceste zile de concurs și activități captivante! (Elisa B.)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web