Dorohoi News Logo

Tradiția „Taberei din pridvorul satului” continuată la Parohia Dealu Mare - FOTO

Tabara Parohie_Dealu Mare (2)

Parohia Dealu Mare a fost gazda „Taberei din pridvorul satului”, ediția a VII-a, în perioada 12 și 14 august, proiect inițiat și susținut de Departamentul de Misiune pentru Tineret al Mitropoliei  Moldovei și Bucovinei prin Asociația Tineretul Ortodox Român, având ca parteneri: Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Dorohoi, Parohia „Sfinţii Arhangheli” Satu Nou.și Parohia „Sfinţii Împăraţi ” Broscăuți.

Cei aproape 100 de participanți au avut parte de trei zile pline, în care s-au bucurat de fiecare moment organizat pentru ei. În cadrul atelierelor pregătite de voluntari, copiii au învățat că Dumnezeu este mult mai bun și mai aproape de ei decât cred, au învățat cât de important este să lucrezi în echipă și cât de repede se pot rezolva unele probleme dacă știu cum și când să-i asculte pe ceilalți, cum să se orienteze în natură și cum să acționeze corect în unele situații de urgență, au înțeles și cât de important este ca fiecare dintre noi, creștini fiind, să cunoască, cât de puțin, o parte din istoria țării noastre, și, nu în ultimul rând, cât de plăcut este să cânți și să te distrezi alături de prietenii tăi.

Pe lângă ateliere, copiii au participat și la o serie de competiții sportive în care și-au testat nu doar abilitățile fizice, ci și creativitatea. Cea de-a 3-a zi s-a încheiat cu cea mai așteptată activitate, și anume: „vânătoarea de comori”. 

Mulțumim atât voluntarilor „gălbiori”, veniți de la Iași, cât și „albăstreilor”, reprezentanții ATOR Dorohoi, precum și părinților organizatori! (Ramona Prodan  - voluntar  TPS)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web