Dorohoi News Logo

Orchestra „Mugurelul” Dorohoi și Ansamblul „Mărgineanca” răsplătite cu ropote de aplauze la Festivalul Național de Folclor

Ansamblul-Cordareanca (2)

Ansamblul folcloric „Margineanca” al Casei de Cultura a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botosani impreuna cu Orchestra „Mugurelul” a Clubului Copiilor si Elevilor Dorohoi au facut parte din cei peste 260 de artisti din toata tara care au participat joi, 1 Decembrie 2011, la Satu Mare la Festivalul National de Folclor organizat cu prilejul Zilei Naţionale a României.
 
„De dragoste, de neam, de ţară”, este genericul sub care s-a desfăşoară regalul folcloric care a fost oferit sătmărenilor cu prilejul Zilei Naţionale a Românie de catre Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România în parteneriat cu Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale, ISJ si Palatul Copiilor şi Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare
 
Cele doua colective artistice, respectiv Ansamblul folcloric „Margineanca” al Casei de Cultura a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botosani condus de domnul ec. Valentin Rau – director al Casei de Cultura a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botosani si Orchestra „Mugurelul” a Clubului Copiilor si Elevilor Dorohoi condusa de domnul prof. Marcel Dupu – director al Palatului Copiilor Botosani au fost rasplatite cu  ropote de aplauze la scena deschisa pentru evolutia excelenta de pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor Satu Mare.
 
La invitatia directorului Caminului Cultural din orasul Abrud, prof. Mircea Cacu, Orchestra „Mugurelul” a Clubului Copiilor si Elevilor Dorohoi si Ansamblul folcloric „Margineanca” al Casei de Cultura a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botosani au sustinut tot joi, 01.12.2011, un microrecital folcloric in cadrul spectacolului organizat cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, fiiind aplaudat minute in sir de spectatorii care au ocupat pana la refuz sala de spectacole.

Astfel inca o data cele doua colective artistice sub conducerea celor doi magicieni, prof. Marcel Dupu si coregraful Valentin Rau, au reprezentat cu cinste la cel mai inalt nivel artistic judetul Botosani. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web