Dorohoi News Logo

Orchestra „Mugurelul” în Gala Excelenței Culturii Tradiționale Botoșănene, marca „Tezaur folcloric”

Mugurelul Margineanca

Pe scena Casei de Cultură „Nicolae Iorga” Botoșani se va desfășura, miercuri, 9 octombrie 2024, începând cu ora 17:00, Gala Excelenței culturii tradiționale botoșănene, un eveniment cultural organizat de Centrul Creației Botoșani și Consiliul Județean Botoşani, în parteneriat cu Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor - Ioan Cobâlă”, cu Primăria Vorona și Clubul Copiilor Dorohoi, un eveniment cu, și despre botoșăneni, marca „Tezaur folcloric”. 

În program, Orchestra Mugurelul a Clubului Copiilor Dorohoi - 40 ani de activitate neîntreruptă, Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor - Ioan Cobâlă”, care va acompania soliștii profesioniști prezenți la spectacol: Mariana Ichim, Petronela Rusu, Alina Spatar, Elena Mândrescu, Celina Gherghelaș, Constantin Petrescu, Alina Huțu, dar și pe Cornelia Ciobanu, Dan Doboș, Brândușa Covalciuc și Fetele din Botoșani.

Orchestra Mugurelul a Clubului Copiilor Dorohoi, sub conducerea muzicală a prof. Marcel Dupu, va acompania soliștii vocali și instrumentiști: Ioana Cuțic, Anastasia Ailoae, Ella Pădureț, Măriuca Aostăchioaei, Patrick Petrescu (vioară), Denisia Sănduleac, Elisabeta Șeremet, Codruț Știrbu și Teodor Gireadă-solist vocal și  instrumentist.

De asemenea, Ansamblul „Mugurelul-Mărgineanca” format printr-un parteneriat de succes dintre Orchestra „Mugurelul” de la Clubul Copiilor Dorohoi, coordonată de prof. Marcel Dupu și Ansamblul de jocuri populare „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor „N. Iorga” Botoșani, coordonat de maestrul coregraf Valentin Rău, vor prezenta trei suite de dansuri populare din județul Botoșani. 

Spectacolul pentru emisiunea „Tezaur folcloric” se organizează la Botoșani, după 18 ani. În distribuția spectacolului de la Flămânzi, în anul 2006, a fost și Orchestra „Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi. Iar soliștii Cristina Ungureanu, Lorena Dupu și regretatul Iulian Cojocaru, au primit Diploma de „Muguri de Tezaur”.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web