Dorohoi News Logo

Cenaclul Editor - loc de “identificare” a meditației

Cenaclul Editor 04

Întâlnirea din prima duminică a lunii decembrie a.c., a stat sub semnul meditațiilor poetice care au pendulat între toamnă și iarnă. Liricul a fost încărcătura esențială a creațiilor literare prezentate de membrii Cenaclului Editor, incluzând textuari pe tema celor două anotimpuri și comentarii care s-au constituit într-o anume stare de spirit.

Au citit din creațiile lor: Nicu Anton - « Sfârșit de toamnă »; Cristi Avram - « Cu flori pe piept », « Zbor în  doi », « Muze cu evantaie »; Ioana Nicoleta Dupu - « Reconstituire »; Bara Haki Abdulbaki - « Urmă de praf ». Tematica ultimei ședințe a cenaclului a mai inclus prezentarea traducerii povestirii « Căință » aparținând autorului Oafa Zakaria, adaptarea în limba română fiind realizată de poetul Bara Haki Abdulbaki. Un text care a suscitat multe comentarii a fost povestirea « Un gând de Crăciun » scrisă de Alexandru Mirauță care a atras prin provocările întâmplărilor, multe sugestii oprindu-se  la punerea acestuia în scenă. Pe marginea creațiilor prezentate au avut intervenții: Corneliu Drescanu, Nicu Anton, Alexandru Nichita.

La finalul întâlnirii, Ana Maria Gibu a prezentat o sugestie de abordare plastică a unor tablouri poetice prezentate în ședințele anterioare ale cenaclului. Nicu Anton coordonatorul activităților a ținut să precizeze: “În una din următoarele întâlniri va fi lansat un volum de poezie al unui autor botoșănean și facem invitația către profesorii de limba romana din municipiul nostru, de a participa la ședințele de cenaclu, pentru a da întâlnirilor acestora autoritatea specialistului.” (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

 

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web