Dorohoi News Logo

Spectacol de excepţie susținut de Orchestra „Mugurelul” la Sala Palatului din Bucureşti

Mugurelul

Orchestra „Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi si Ansamblul Folcloric „Margineanca” al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani au susţinut un spectacol de excepţie la Sala Palatului din Bucureşti Orchestra “Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi sub conducerea domnului prof. Marcel Dupu – Director al Palatului Copiilor Botosani si Ansamblul Folcloric “Margineanca” al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani sub condurerea domnului coregraf Valentin Rau – Director al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani au participat in data de 05.12.2011 la concertul de datini si obiceiuri “Mandru ca sunt roman” ce a avut loc pe scena Salii Palatului Bucuresti dedicat sarbatorilor de iarna.
    
Initiatorul acestui eveniment a fost Ioan Stetco, director in cadrul Directiei de Administrare Tehnica a Senatului Romaniei.

La concertul “Mandru ca sunt roman” de la Sala Palatului au fost invitate 10 ansambluri folclorice din toate regiunile tarii, alaturi de care au urcat pe scena si artisti consacrati ai folclorului romanesc.
Au urcat pe scena ansamblurile “Doruletul”din Tulcea, Zarandul din Arad, Orchestra “Mugurelul” din Dorohoi  si Ansamblul folcloric “Margineanca” din Botosani, Barcau din Simleu Silvaniei, Fluierasii din Dobrotesti Teleorman, Frunza Verde Olt, Brauletul Olt, Mugurelu din Sighetu Marmatiei, Calusarii Oltului din Slatina.

Orchestra “Mugurelul” si Ansamblul Folcloric “Margineanca” au reusit prin spectacolul de “Datini si obiceiuri de anul nou” oferit, care a fost de exceptie, sa ridice publicul in picioare si sa primeasca aplauze la scena deschisa, in sala fiind prezenti in jur de 3000 de spectatori. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web