Dorohoi News Logo

„Să ne cunoaștem drepturile” Activitate desfășurată de Grădinița nr.9 „Ștefan cel Mare și Sfânt” în parteneriat cu S.A.M. „Ion Pillat”

Să ne cunoaștem drepturile

Vineri, 9 decembrie 2011, în Sala de Spectacole a Grădiniței cu P.P. nr.9 „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi, Grupa Mare „Prichindel”  îndrumată de Prof. Cătălina Simona Pricopi și Ed. Angela Gherasim au organizat și desfășurat activitatea integrată „Să ne cunoaștem drepturile”, cu ocazia apropierii Zilei Internaționale a Drepturilor Omului (10 decembrie 2011).

Activitatea a fost desfășurată în parteneriat cu grupele de elevi a IV-a și a VI-a de la S.A.M. „Ion Pillat” Dorohoi, coordonate de Prof. Cristina Nicoleta Ficioru și Înv. Ed. Doinița Petrea. La activitate au participat 19 preșcolari ai grupei „Prichindel”, 17 elevi ai S.A.M. „Ion Pillat”, cadre didactice și părinți, scopul acesteia fiind cunoașterea și conștientizarea drepturilor copiilor și ale omului, a semnificației valorilor acestora. Activitatea a debutat cu prezentarea unui material informativ PowerPoint  despre drepturile omului, un program artistic în versuri și cântece destinat respectării acestora, pregătit de preșcolarii grupei „Prichindel”, apoi a continuat cu interpretarea pe scenă a unor jocuri muzicale, împreună cu elevii grupelor a IV-a și a VI-a ai S.A.M. „Ion Pillat” și s-a încheiat cu realizarea individuală a unor lucrări de pictură despre prietenie și respectarea drepturilor fiecăruia.

Toți copiii au fost aplaudați la scenă deschisă, au fost premiați cu dulciuri și ornamente pentru bradul de Crăciun, specifice temei activității desfășurate. Activitatea desfasurata  a adus veselie și i-a învățat pe copii dar și pe părinți importanța cunoașterii și respectării drepturilor omului. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web