Dorohoi News Logo

Festivalul județean „MOȘTENITORII” Ediția a VII-a 2011 (VIDEO-FOTO)

Festivalul judetean Mostenitorii editia a VII-a_Dorohoi_2011_003

Miercuri, 14 decembrie 2011, la Grădinița cu P.P. nr.9 “Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi s-a desfășurat a VII-a ediția a Festivalului Județean de datini și obiceiuri de iarnă “MOȘTENITORII”, aflat în Calendarul Național al activităților educative. Printre obiectivele acestei manifestări artistice se numără: promovarea creațiilor folclorice autentice specific zonei; educarea copiilor în spiritual cunoașterii, respectării și transmiterii tradițiilor și obiceiurilor de iarnă locale; depistarea aptitudinilor interpretative și punerea în valoare a autenticității și a frumuseții costumelor și măștilor tradiționale.
   
Festivalul Județean “MOȘTENITORII” este organizat de Grădinița cu P.P. nr.9 “Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi și de Clubul Copiilor și Elevilor Dorohoi, avand ca parteneri: ISJ Botoșani, Primăria Municipiului Dorohoi, Casa Muncipală de Cultură Dorohoi iar ca sponsor constant Asociația “Parentis”
   
La Festivalul Județean au participat Grădinițele 9, 8, 7, 6, 5, 3, 10 Dorohoi, Grădinița Lunca-Stroești, Grădinița Cristinești, Grădinița Pomârla, Grădinița Vlădeni care au prezentat pe scena din sala de festivități obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă; colinde, teatru folcloric, jocul caprei, jocul căiuților, jocul ursului, dansul măștilor, mascații, plugușorul, sorcova.
   
Invitați au fost: Ana Maria Gîbu, grup de colindători și de obiceiuri de la Școala nr. 5 “Spiru Haret” – coordinator Înv. Julieta Caia și un grup de colindători sub coordonarea Profesorului Gabriel Țipișcă.
   
După tradiția strămoșească, colindătorii au fost răsplătiți cu colăcei și pachețele cu fructe și dulciuri.
Din juriu au făcut parte: - Prof. Aurelia Ciura - inspector ISJ Botoșani
- Prof. Marcel Dupu - director Palatul Copiilor Botoșani
- Valuța Muraru - director Casa Municipală de Cultură Dorohoi
- Prof. Irina Miron - director Clubul Copiilor și Elevilor Dorohoi
- Înv. Paul Ciprian Mihai - Clubul Copiilor și Elevilor Dorohoi
- Prof. Anca Crețu - din partea Consiliului Reprezentativ al Părinților
- Elena Agavriloaie - din partea Asociației “Parentis” (DorohoiNews.ro)

 

Vezi GALERIE FOTO - peste 300 de poze de la acest eveniment Click AICI







cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web