Dorohoi News Logo

Sărbătoarea Crăciunului simţită în Muzeul Memorial „George Enescu”

DSC02739

Atmosfera sărbătorilor de iarnă a fost adusă în Muzeul Memorial „George Enescu” de un grup de muzicieni în devenire, care au susţinut un Concert Cameral de Crăciun „Acasă la George Enescu”.

Acesta a avut loc ieri, 17 decembrie a.c., începînd cu ora 17:00, iar timp de aproximativ o oră şi jumătate, elevii au avut ocazia să demonstreze că pianul şi flautul prind viaţă în mîinile lor.
Elevii Liceului de Artă  „Ştefan Luchian” din Botoşani şi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava au intepretat melodii ale compozitorilor Johann Sebastian Bach, Alexander N. Scriabin, Frédéric Chopin, Wolfgang Amadeus Mozart şi Paul Constantinescu sub îndrumarea profesorilor Adrian Moroşanu şi Mihaela Săvescu. Au participat Lavinia Grumeza, cl. a III-a - pian; Fabian Anania, cl. a VI - a - pian; Petru Gavrilean,cl. a VI-a – pian din Botoşani şi Dinuţa Costache, cl. a X-a – flaut, deţinătoarea Trofeului „Lira de aur” din Suceava, precum și două eleve din Dorohoi, e vorba de Ciurau Xenia și Medeea Murariu, sub îndrumarea prof. Gusulei Gherghina.

„Avînd în vedere că ne aflăm în această perioadă a concertelor de Crăciun, am dorit ca şi la muzeul Enescu să aibă loc un astfel de concert. Este al doilea concert, în aceeaşi formulă, cu aceiaşi parteneri”, a declarat Lidia Alexie, muzeograf.

Organizatorii acestui eveniment au fost Liceul de Artă „Ştefan Luchian” din Botoşani, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Muzeul Judeţean Botoşani şi Muzeul Memorial „George Enescu” din Dorohoi. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)


Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web