Dorohoi News Logo

Asociaţia „PENTRU BOTOȘANI”: Un succes așteptat înseamnă o promisiune pentru continuitate

targ-de-craciun

Initiatorul evenimentului desfasurat in acest sfarsit de saptamana in Centrul Vechi, senatorul Daniel Humelnicu si-a manifestat multumirea la inchiderea oficiala a Targului de Craciun al Botosanilor.

„Consider un real succes aceasta editie a Targului de Craciun, in primul rand pentru ca am reusit sa creem premiza unei continuitati. Chiar daca prima editie, cea de anul trecut, a fost un inceput mai timid, in acest an producatorii au capatat curaj sa participe, iar botosanenii incredere intr-un targ care le este destinat in exclusivitate. De altfel, unii producatori au terminat marfa inca din dimineata zilei de dumunica, ceea ce imi spune ca si pentru ei targul a fost o reusita. Cu siguranta, prin participarea numeroasa din acest an, avem certitudinea ca in 2012 vom avea un festival mai stralucitor ca acesta. Eu ma simt incurajat de aceasta reusita si voi incerca sa mai initiez astfel de evenimente nu numai cu prilejul Sarbatorilor de iarna”  a afirmat senatorul Daniel Humelnicu.

De altfel, si organizatorii, Asociatia “Pentru Botosani” si Primaria Municipiului Botosani, au apreciat succesul targului din Centrul Vechi. “Se pare ca am ales foarte bine locatia pentru a organiza acest targ. Producatorii locali au avut un ambient cu adevarat stralucitor, oamenii au revenit in Centrul Vechi ca intr-o adevarata inima comerciala a Botosaniului.

Nu am avut nici un fel de incidente, iar felicitarile venite din partea oamenilor simpli ne incurajeaza sa dezvoltam acest targ. In calitate de viceprimar sunt fericit ca a iesit atat de bine acest eveniment si ca Centrul Vechi a fost redat botosanenilor, restaurat, curat si imbracat ca de sarbatoare datorita acestui targ de Craciun!”  a spus viceprimarul Catalin Alexa.

Ultima zi a Targului de Craciun al Botosanilor a fost dedicata Festivalului de Datini si Obiceiuri Populare organizat de prof. Ion Ilie, directorul Centrului Judetean de Creatie Populara Botosani. Au fost prezenti peste 600 de participanti la festival, de la colindatori la ansambluri de dansuri populare si obiceiuri de iarna. Botosanenii au fost prezenti in numar foarte mare in aceasta ultima zi de targ, organizatorii estimand ca au fost cel putin cateva mii de oameni prezenti pe parcursul festivalului. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web