Dorohoi News Logo

Concertul de colinde „La Vitleem colo-n jos” (FOTO)

Concert colinde 01

Duminică, 18 decembrie, ora 18:00, la Sala Teatrului din Dorohoi a avut loc Concertul de colinde „La Vitleem colo-n jos” susținut de corul „Haris” al Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi.

Alaturi de corul „HARIS" au mai evoluat: corul  psaltic "AGNUS" al Seminarului dorohoian, corul "Eclesia" al preotilor din Protopopiatul Dorohoi, grupul vocal al profesorilor de la Grup Scolar "Regina Maria" Dorohoi si grupul folcloric condus de dl. Adrian Rusu cu un buchet de colinde ardelenesti.

 

Loredana-Elena si Adrian-Nicolae Rusu impreuna cu un grup de elevi ai Seminarului ”Sf.Ioan Iacob de la Neamt” au sustinut pe scena  Salii Teatrului din Dorohoi  un recital de colinde din zona Ardealului (Maramures, Salaj, Bihor). Loredana-Elena componenta a  grupului “Minisatul Sf.Andrei” intre anii 2003-2008, condus de dl.profesor  Ioan Sorin  Apan din Brasov, a pregatit un grup de eleve si elevi din cadrul seminarului  cu cateva colinde : „Asta-I casa cea frumoasa”, „Viflaime,Viflaime”, „Colo-n dalbu rasaritu`” si „Sloboza-ne gazda-n casa”.

In cei aproape 15 ani de cand fiintează, “Minisatul Sf.Andrei” au devenit o adevarata institutie, cunoscuta si recunoscuta ca atare in tara si strainatate: colaboreaza cu toate muzeele importante ale tarii - indeosebi cu Muzeul Satului si Muzeul Taranului Roman - sunt nelipsiti de la Astra Film Festival si Caravana Astra Film si invitati "de onoare" la majoritatea manifestărilor culturale romanesti organizate de Institutul Cultural Roman, au facut cunoscuta spiritualitatea romaneasca traditionala in toată Europa.

Pe langa acestea - o sumedenie de alte proiecte culturale, "toate premiile posibile" la concursurile nationale de limbi clasice si cateva zeci de specialisti - majoritatea cu doctorat sau doctoranzi - in antropologie culturala, sociologie, etnologie, patrimoniu cultural, arta sacra si teologie. Altfel spus ,“Minisatul Sfantul Andrei” este realizarea unică a profesorului brasovean Sorin Ioan Apan si a discipolilor sai de la Colegiul National "Andrei Saguna", Liceul Teoretic”Nicolae Titulescu” si de la Seminarul Liceal Teologic Ortodox "Dumitru Staniloae".(DorohoiNews.ro)

Vezi Galerie FOTO Completă, Click AICI!

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web