Dorohoi News Logo

„Magii în miniatură” de la Clubul Copiilor și Elevilor din Dorohoi, într-un spectacol de excepție FOTO-VIDEO

Carnavalul Zapezii 014

A devenit traditie ca dorohienii sa participe la spectacolul „Carnavalul zapezii”, premergator Sarbatorilor de iarna, in organizarea si prezentarea Clubului Copiilor si Elevilor Dorohoi. A XIII-a editie din acest an, desfasurata miercuri, 21 decembrie 2011, s-a constituit intr-o reusita de exceptie.

Alternand scenetele cu diferitele stiluri de muzica autohtona si internationala, solistii vocali si instrumentali, formatiile care au evoluat, au fost rasplatiti de aplauzele celor peste 300 de spectatori, prezenti in Sala Teatrului din Dorohoi. De o calitate artistica remarcabila a fost prezenta scenica a Grupului «Voces» (indrumator – prof. Paul Ciprian Mihai) si a Orchestrei «Mugurelul» (conducerea artistica – prof. Marcel Dupu) care prin repertoriul abordat, a fermecat sala cu piese inedite, dedicate spiritului Craciunului si a Anului Nou.

Dansul si ritmul, colindul si plugusorul, virtuozitatile orchestrale si ineditul interventiilor prezentatoarelor Irina Miron si Miruna Mihai, au creat o atmosfera feerica de sarbatoare crestina cu specific local si traditional, aplauzele celor prezenti impletindu-se cu ardenta si dinamica spectacolului, intr-o seara de neuitat. A fost dat tonul, astfel, asteptarii sarbatorilor de sfarsit de an, in Dorohoi. Au contribuit la realizarea acestei manifestari artistice – emblema pentru institutia de invatamant organizatoare, cat si pentru municipiul Dorohoi :

1.Sceneta «Totusi, vine Mos Craciun» (cu 2 solisti de muzica usoara : Rares Ionescu si Ana-Maria Gibu)
2.Solist vocal – Amina Damian
3.Grup de colindatori – Colegiul National «Grigore Ghica»
4.Duet – Madalina Neghina si Oana Dubac
5.Grupul vocal «Junior»
6.Formatia de dansuri moderne «Electrik Purple» - Salsa
7.Solist vocal – Miruna Mihai
8.Formatia de dansuri moderne «Jingles»
9.Solist vocal -  Eduard Pintilei
10.Solist vocal – Cosmina Dutcovschi
11.Grupul «Voces»
12.Solist folk – Andrei Cislariu
13.Formatia de dansuri moderne «Electrik Purple»
14.Solist vocal – Laura Macoviciuc
15.Solist vocal – Eduard Parasca
16.Duet Andrei Gorgan si Laura Macoviciuc
17.Orchestra «Mugurelul»
•Grup vocal «Mugurelul» si Grupul «Mostenitorii» de la Gr. Nr. 9 Dorohoi
•Solisti vocali
•Formatia de dansuri populare «Alunelul» - C.C.E. Dorohoi
•Solisti instrumentisti
•Datini si obiceiuri -  C.C.E. si «Stejarelul» de la Sc. Nr. 8 Dorohoi (uratura -  Andra Ignat, Jocul Caprelor, Jocul Caiutilor, Jocul Mastilor)
•Sorcova
•La multi ani

La reusita evenimentului artistic, - un spectacol – maraton, de peste 3 ore au contribuit coregrafia artistica a institutorului Leonid Enea si a conducatorului de cerc - Constantin Dicu, S.A.M – «Ion Pilat» si sponsori dorohoieni care au asigurat ornamentele scenei(Tomiot Instal-Otilia Barzu) si aranjamentele florale(Bell Bouquet-Chiperi Anca).

Prezent la acest spectacol, primarul orasului, Ing. Dorin Alexandrescu, a tinut sa precizeze: „Este deosebit acest Carnaval al Zăpezii pentru că pune în valoare tot ce are mai bun Dorohoiul, adică copiii. Sunt impresionat atât de munca copiilor, de munca instructorilor cu copii cât şi de părinţii copiilor care investesc în copiii lor si în talentul lor. Eu încerc de când sunt primar să promovez toţi tinerii din Dorohoi şi după cum s-a observant, de cele mai multe ori când sunt spectacole în Dorohoi, marea lor majoritate sunt făcute cu talente din oraş.”

Cu acelasi prilej a fost organizata o expozitie cu vanzare, incasarile avand destinatie umanitara, ce a cuprins desene si felicitari cu tematica adecvata anotimpului, lucrari executate la Clubul Copiilor si Elevilor Dorohoi.

„Cine mai doreste, de sarbatori poate sa doneze in urna amplasata la Super Splendid si in urna de la brutaria Spicu, pentru continuarea reabilitarii copiilor din centru”, a declarat pentru DorohoiNews, coordonator centru, As. Camelia Topală. (DorohoiNews.ro, Andrei B.)

Vezi Galerie Foto completa - Click AICIAutor: DorohoiNews.ro

 

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web