Dorohoi News Logo

Nota culturala – Cenaclul “EDITOR” sub semnul Eminescu - FOTO

Cenaclul Editor 1

Debutul intalnirilor Cenaclului “Editor”, din anul 2012, a stat sub semnul “Eminescu”. Activitatea din 8 ianuarie, a inclus organizarea unei prezente a membrilor Cenaclului la Televiziunea locala Suceava la mijlocul lunii, ca o recunoastere a initiativelor si demersurilor culturale dorohoiene, evolutia de saptamana viitoare incluzand poezii, eseuri, alte creatii literare, realizate de cenaclistii “Editorului”.

Despre aceasta invitatie media, Nicu Anton reprezentantul Casei Municipale de Cultura Dorohoi, a tinut sa precizeze: “Cenaclul «Editor» va fi in aceasta zi de sarbatoare a limbii romane, ambasadorul a tot ce este miscare culturala in orasul Dorohoi, reflectand astfel dragostea pentru poezie si pentru Eminescu a elevilor, tinerilor si locuitorilor acestor tinuturi de vraja, din apropierea Ipotestilor”. Din echipa Cenaclului “Editor” care este invitata la aceasta emisiune de televiziune, vor face parte: Aurelian Antal, Ana-Maria Gibu, Nicu Anton, Cristina Doroftei, Corneliu Drescanu, Ioana Dupu, Bara Abdulbaki -  Cenaclul intrunindu-se si in ziua de sambata, 14 ianuarie a.c., pentru desfasurarea unui moment aniversar “Eminescu” cu nuanta locala.

Prima activitatea din anul abia inceput, a inclus si lecturi din creatiile proprii a membrilor cenaclului : Bara Abdulbaki (“O lacrima”, “Visarea”, “Renasterea”), Ana-Maria Gibu (“Maine ma-ntorc acasa”), Aurelian Antal (“Vanitatea caderii”).

Pe mariginea textelor prezentate au avut interventii Nicu Anton, Aurelian Antal, Corneliu Drescanu, Alexandru Mirauti care au avut comentarii si remarci dinamice, de polemica literara, care au suscitat interventiile participantilor, prin anumite puncte de vedere originale. Retinem, in acest sens, remarca poetului Aurelian Antal: «Fraza, textul, poate deveni o bijuterie, purtatoare de mesaj, atunci cand autorul isi transpune propriile trairi, pe fondul unui limbaj elevat si avand permanent in atentie, cititorul. Poetul, ego-ul lui, trebuie sa se dea lumii...». (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web