Dorohoi News Logo

CENACLUL LITERAR “Editor”, la emisiunea “KIDS LAND STAR” – PLUS TV Suceava

Editor 01

De Ziua Culturii Nationale, duminica 15 ianuarie, Cenaclul literar dorohoian « EDITOR » a fost invitatul special al postului de televiziune « PlusTV » Suceava, participand la emisiunea « KIDS LAND STAR » a carei inregistrare va putea fi urmarita peste o saptamana.

 

Participarea la aceasta editie a emisiunii, realizata sub semnul numelui Poetul National, se datoreaza si tinerei autoare de poezie din Dorohoi, Ana Maria Gibu, remarcata la aparitia volumului “Cafea cu zambet de rebela”, in luna octombrie 2011, care a facut o impresie remarcabila postului de televiziune sucevean. In opinia acestei eleve a Scolii cu clasele I-VIII “Mihail Kogalniceanu” din municipiu, “Anul Cultural romanesc incepe cu sarbatorirea a 162 de ani de la nasterea Marelui Poet. Copilaria imi este marcata de Eminescu, dar iti trebuie multe vieti sa-l descoperi pe acel care a marcat ca nimeni altul judetul Botosani. La postul local de televiziune TV. Plus Suceava, am participat pentru prima dată în ziua de 13 noiembrie 2011, când au avut loc filmări pentru emisiunea tv ,, Kids Land Star”, emisiune în cadrul căreia era prezentată Scoala nr. 8 “Mihail Kogălniceanu” din Dorohoi.  

 

Eu mi-am prezentat activitatea literară, desfăsurată în cadru cenaclului online “Lira 21” si a cenaclului “Editor”: premii obtinute la concursurile de creatie literară, volume  publicate, antologii, colaborări la reviste si ziare de specialitate.

 

Regizorul artistic al emisiunii tv ,, Kids Land Star”, d-nul Adi Morosan mi-a rostit numele cu o vădită mirare, fiind încurcat de maturitatea mea şi de performanţele mele literare, făcându-mi atunci o nouă invitaţie pentru ziua de 15 ianuarie 2012, ziua aniversării a 162 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu, printr-o activitate a cenaclului Editor. Ziua de astăzi pentru mine a însemnat emoţii, tăceri, gânduri, mândrie, dar mândrie din aceea care face bine, bucurie şi cel mai important lucru, m-am convins încă odată că scrisul nu mă lasă să vorbesc niciodată singură, iar când vorbesc ...mă ascultă până la capăt. Astăzi am vorbit pentru Eminescu”.

 

Recitalul de versuri, atelierul de creatie literar-artistica imaginat de membrii cenaclului literar -  Nicu Anton, Corneliu Drescanu, Bara Abdulbaki, Ana Maria Gibu, Vasile Tanase, Ioana Dupu, Aurelian Antal, Cristina Doroftei, Alexandru Mirauta, contactul cu publicul de la Iulius Mall, s-au constituit intr-o reusita « Pledoarie pentru Eminescu » si a fost o promovare, in acelasi timp, a orasului Dorohoi. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web