Dorohoi News Logo

Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” - Cu gândul la Eminescu…

Seminar Dorohoi

La jumătatea primei luni a fiecărui an se sărbătorește ziua poetului național și universal, a celui ce a fost supranumit „Poetul Nepereche”, „Luceafărul poeziei românești”- Mihai Eminescu. Fiecare dintre noi are obligația de a-i celebra aniversarea prin diferite activități, în scop de prețuire pentru opera sa, pe care a dăruit-o pentru eternitate.

Marți, 17 ianuarie 2012, la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi, s-a desfășurat activitatea „Cu gândul la Eminescu”, inițiată și coordonată de doamnele profesoare de Limba Română, Ignat Cristina Ionela și Butescu Gianina. Eleva Catrinescu Diana din clasa a X-a Filologie, a prezentat un referat despre viața și opera marelui poet.

În cadrul activității s-a desfășurat și un concurs, care a avut trei secțiuni: interpretare, creație și grafică. Elevii au participat la acest concurs cu deosebit entuziasm și au demonstrat că opera marelui poet și-a găsit loc în inimile lor.
                   
În pauzele dintre probe, elevele Muha Ecaterina și Catrinescu Diana, acompaniate de elevii Raclariu Alexandru (chitară electrică), Bidașcu Silvestru(acordeon) și Sarafim Răzvan (clarinet) au interpretat piesele „Pe lângă plopii fără el” pe versuri de Adrian Păunescu, „Pe lângă plopii fără soț” pe versuri de Mihai Eminescu și piesa „Eminescu” de Doina și Ion Aldea Teodorovici.

Dezideratele proiectului au fost raportarea creativă, inovatoare la textul eminescian, abordarea inter și transdisciplinară, în corelație cu provocările societății actuale. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web