Dorohoi News Logo

Dorohoiul va fi gazda preselecţiei Festivalului „Mărţişor Dorohoian”

Martisor_Dorohoian

Cea de-a XXIX-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Românească “Mărţişor dorohoian” va avea loc anul acesta în perioada 2-4 martie. Evenimentul se va desfăşura, ca şi în anii precedenţi, sub formă de concurs organizat pe categorii de vîrstă şi recitaluri.

 

În concurs, vor intra copiii şi tinerii care vor reuşi să treacă de etapa preselecţiilor. Aceasta va avea loc pe data de 1 martie, la sala Teatrului din Dorohoi, de la ora 16.00 şi nu la Botoşani, la Casa Armatei, aşa cum s-a întîmplat până acum. Taxa de înscriere la preselecţii va fi de 50 lei şi va fi achitată în ziua şi la locul preselecţiei.  Doar concurenţii admişi în concurs vor avea suportate cazarea şi masa de către organizatori.

 

Concursul se va desfăşura pe patru categorii de vârstă, astfel: 6-9 ani, 9-12 ani, 12-15 ani şi respectiv 16-30 ani. La fiecare categorie de vîrstă vor rămâne în concurs în urma preselecţiei, 5 concurenţi din judeţul gazdă şi cîte 4 din celelalte judeţe. În total, îm concurs, vor participa maximum 50 de concurenţi.

 

Ca şi-n anii trecuţi, vor exista două seri de concurs şi una dedicată Galei Laureaţilor. Fiecare seară de concurs şi Gala Laureaţilor se vor încheia cu cîte un recital susţinut de artişti consacraţi ai muzicii româneşti. Pentru recitalurile acestui an, se poartă discuţii cu Gabriel Dorobanţu, Analia Selis dar şi cu artişti din Republica Moldova. Cu aceştia din urmă se doreşte organizarea unei seri dedicată Basarabiei. De asemenea, pentru încurajarea şi promovarea copiilor talentaţi, laureaţi sau nu, la festivalurile şi concursurile de muzică românească din ţară şi din străinătate, inclusiv Festivalul Mărţişor, organizatorii vor progama şi-n acest an un microrecital dedicat unui copil aflat deja pe culmile afirmării. Anul acesta, acest micro-recital va fi dedicat Mariei Crăciun. Din judeţul Botoşani, microrecitalul va aparţine tinerei Ana Maria Bucşă. Anul trecut, cînd a demarat aceasta idee, recitalul i-a aparţinut Andreei Olariu..

 

Concurenţii admişi în concurs se vor bate pentru trofeul festivalului Mărţişor dorohoian, în valoare de 1500 lei, dar şi pentru premiile fiecărei categorii în parte.  Juriul va fi condus de compozitorul Ionel Tudor şi din el vor mai face parte Titus Andrei, Andreea Andrei, Oleg Volontir, Marcel Dupu. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web