Zapada pe care o invocau membrii Cenaclului „Editor” acum o luna a sosit din belsug. Razbatand nameti, cenaclistii dorohoieni animati de caldura interioara a creatiei literare intr-o sedinta incendiata de textile prezentate si comentariile asupra lor. Deschizatoarea de drum, Ana Maria Gibu si textul ei de proza scurta «Locul iubirilor dintai». Nostalgia locului natal, a reintregirilor familiale s-a regasit in poeziile „Unde-i tineretea?” si „Departe esti frate” ale Ioanei Dupu. „M-am renascut din nou acasa” – o poezie a lui Nicu Anton s-a constituit intr-o evocare a vechiului Dorohoi, intr-o combinatie prezent - trecut, cu imagini si trairi.
Melancolia iernii s-a regasit in poezia lui Bara Haki Abdulbaki «Posetele plansului», dar si povestile cu talc, povesti care lasa cititorului acel semn de intrebare vis-a-vis de comportamentul cotidian «Privire indrazneata», Unde merge toata lumea» dar si «Orbul si anuntul lui». Artistul plastic si nu numai, Aurelian Antal, a prezentat un altfel de alfabet, un alfabet al simturilor, al credintei, un alfabet al cosmosului, al materiei, un alfabet al reflectiei propriei constiinte, exemplificand dupa propria viziune, prin gandire filozofica semnificatie fiecarei litere a alfabetului roman.
«Pentru mine este un exercitiu de stimulare a cunoasterii – o capcana pe care o intind celor care vor sa gandeasca. Intentionez sa il tiparesc pe coli A4 si sa il prezint intr-o viitoare expozitie dar si intr-o viitoare carte».
Succesiunea tinerete/maturitate desi neregizata a dus la prezentarea si ultimelor creatii litarare «Norul meu de plumb» si «Amintiri ce trec» apartinand lui Alex Nichita. Una peste alta desi nametii grosi stau marturia unei ierni cum nu a fost demult, membrii Cenaclului «Editor» au construit un cadru plin de incarcatura unui areal de teme de la spiritualitate, filozofie pana la conditionalitatea omului, necesitatea lui materiala.
Cenaclul s-a incheiat in acordurile chitarei si a vocii d-lui prof. Tanase Vasile. (DorohoiNews.ro)