Dorohoi News Logo

Caleidoscop în cuvinte, de WEEKEND: Ce lucru important să faci toată ziua?

carte

Soţul s-a întors de la muncă, şi a văzut pe toţi cei trei copii ai săi în faţa casei. Se jucau în noroi cu pijamalele neschimbate de dimineaţă iar, în curtea interioară, jucăriile erau aruncate, alimentele împrăştiate, iar poarta din faţa casei era deschisă larg.

În interiorul casei, era o dezordine şi un haos de nedescris, becurile erau sparte, televizorul dat la maxim; îmbrăcămintea împrăştiată peste tot, în cameră. Şi în bucătărie, chiuveta era plină de apă şi farfurii nespălate, resturi de la micul dejun au rămas pe masă şi uşa frigiderului era larg deschisă. A aruncat o privire şi în baie şi a găsit prosoapele umede, săpunul acoperit cu spumă şi hârtie igienică împrăştiată pe jos, în timp ce oglinda era pătată cu pastă de dinţi.

Bărbatul a urcat repede pe scări, a păşit peste jucării şi grămezi de haine, căutând-o pe soţia sa. A fost foarte îngrijorat, ca nu cumva ea să fi păţit ceva. S-a năpustit în dormitor şi a găsit-o pe pat, alungită şi citind un roman.

Soţia s-a uitat la el şi l-a întrebat, cu o privire duioasă şi cu un zâmbet, cum a fost ziua lui la muncă. Bărbatul îşi privea soţia cu uimire, după care l-a întrebat:
- Ce s-a întâmplat astăzi ?
Soţia a zâmbit din nou şi i-a spus:
În fiecare zi, când te întorci de la serviciu, mă întrebi dezaprobator ce lucru important fac toată ziua, nu-i aşa dragul meu ?
Ei bine, azi nu am făcut ceea ce fac în fiecare zi ! Bara Haki Abdulbaki (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web