Dorohoi News Logo

Proiect cultural la Seminarul Teologic „Sf. Ion Iacob” Dorohoi

In memoriam - Grigore Vieru 03

Seminarul Teologic “Sf. Ion Iacob” Dorohoi, desfasoara incepand cu luna februarie a.c., proiectul cultural “In memoriam – Grigore Vieru”, care are rolul de a informa elevii si cadrele didactice cu privire la  viata, opera si activitatea lui Grigore Vieru si de a-i implica in activitati de prezentare a creatiilor reprezentative ale poetului.

Proiectul a fost initiat de prof. Cristina Ignat (Seminarul Teologic), in baza unui parteneriat incheiat intre Casa Municipala de Cultura Dorohoi (dir. Valuta Murariu), Scoala cu Clasele I-VIII Nr. 5 «Spiru Haret» (elevi indrumati de prof. Gheorghina Gusulei), Seminarul Teologic (prin elevi indrumati de prof. Cristina Ignat, Pr. prof. Ionut Vasile Cretu, prof. Geanina Butescu, Pr. prof. Teodor Budaca) si Scoala cu clasele I-VIII  «Constantin Tincu» Lisna  (elevi coordonati de prof. Gruia Cojocaru).

„O prima activitate desfasurata, recent, la Casa Municipala de Cultura, a fost cea de marcare a aniversarii a 77 de ani de la nasterea poetului, printr-un recital de muzica si versuri, de o inalta tinuta artistica, dedicat acestui mare nume al literaturii romane”
, ne-a precizat Valuta Murariu, managerul institutiei culturale dorohoiene. (DorohoiNews.ro, Corneliu Drescanu)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web