Dorohoi News Logo

Cenaclul „Editor” - sensurile mesajului poetic

Cenaclul Editor 01

Pentru ca este februarie si pentru ca iubirea imbraca haine de sarbatoare intre Valentine's Day si Dragobete, exercitiile lirice ale sedintei de cenaclu si-au gasit pretexte relevante: "Nu imi povesti despre / Frumoasele porturi si / Paduri din lume. / Eu sunt un pom straniu. / Nu cresc, Nu infloresc / (Bara Abdulbaki - "Iubito").

In acord cu aceasta tema, prefatand apropierea primaverii, am retinut si versurile Anei Maria Gibu din poezia "Cand zapada devine intuneric": "pletele vinetii / ies din stransura / acoperindu-i umerii / in timp ce coroana / se rostogoleste / tronul domnesc / absoarbe culoarea cerului / lumina spinteca realitatea / primavara / dealul va fi plin de toporasi".(printre cuvinte). Au mai citit din creatiile proprii: Alex Nechita - "Rasaritul unui muribund" si Ioana Dupu - "Parfum de-o viata".

Constant in constructiile literare, Bara Abdulbaki a prezentat doua povestiri, scrise intr-o simultaneitate cu experienta reala, imediata: "Batranul intelept" si "Minunea de a vedea pentru prima data". Am consemnat, in argumentarea titlului notei de sedinta a cenaclului, remarca de final apartinand lui Nicu Anton: "Scoaterea in evidenta si sublinierea sensului unui text in cadrul cenaclului, sunt posibile prin punerea fata in fata a viziunii la diversi autori."

Intalnirea de cenaclu s-a bucurat si de prezenta cunoscutului dorohoian Alexandru Velea-Rosca, care a oferit participantilor cateva numere din revista de cultura poetica "Poezia", care apare sub egida Uniunii Scriitorilor din Romania.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web