Dorohoi News Logo

Au început pregătirile pentru Festivalul Mărţişor Dorohoian

Afis-Martisor-Dorohoian-2012

Evenimentul se va desfăşura în perioada 2-4 martie; 2 şi 3 martie-zile de concurs, iar 4 martie-Gala Laureaţilor. Pe data de 1 martie, va avea loc preselecţia concursului la Sala Teatrului din Dorohoi.

Organizatorii Festivalului sunt Primăria Dorohoi, Consiliul Judeţean, Clubul Copiilor din Dorohoi, Centrul de Creaţie Botoşani şi Casa Municipală de Cultură Dorohoi. Aceştia au stabilit artiştii care vor cânta în recital după cele două seri de concurs şi gala laureaţilor.

„Noi am luat toate măsurile organizatorice şi sper că şi în acest an va fi o ediţie reuşită a Festivalului Naţional Mărţişor Dorohoian. Vom avea trofee unicat şi deosebit de frumoase, un juriu profesionist şi de valoare, iar vedetele care vor cânta în finalul fiecărei seri sper că vor fi pe măsura preferinţelor publicului. Mă aştept ca toţi concurenţii care se vor prezenta la cele trei categorii de vârstă, să fie bine pregătiţi şi să îşi dorească să câştige inimile dorohoienilor. Ca o noutate este faptul că în acest an preselecţia nu va mai avea loc la Botoşani ci se va desfăşura la Dorohoi, acest lucru aducând un plus de imagine acestui mărţişor”, a declarat pentru Dorohoi News, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

În recitalul primei seri de concurs organizatorii au pregătit un recital în care vor evolua artişti basarabeni, printre aceştia regăsindu-se Ana Barbu (mama celebrei Natalia Barbu), Aliona Munteanu, câştigătoarea trofeului Mărţişor Dorohoian 2011, Valy Boghean şi formaţia Classic. În deschiderea artiştilor moldoveni va evolua solista botoşăneană Ana Maria Bucşă.

În a doua seară de concurs, recitalul va aparţine lui Gabriel Dorobanţu, deţinătorul trofeului la Festivalul Marţisor Dorohoian in 1981. În deschidere va cânta micuţa gălăţeancă, Maria Crăciun care a uimit juriile mai multor concursuri naţionale şi internaţionale de muzică.

Ultima seara, cea a Galei Laureaţilor va fi dedicată recitalului susţinut de Maria Radu. În deschidere va cînta grupul de copii Voces din Dorohoi.

Juriul concursului va fi condus de Ionel Tudor şi din el vor mai face parte Titus Andrei, om de radio, Andreea Andrei, textier, Ion Ilie, directorul Centrului de Creaţie, Marcel Dupu, directorul Palatului Copiilor Botoşani şi Irina Miron, în calitate de secretar. (DorohoiNews.ro, Andrei B.)

 

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web