Dorohoi News Logo

Proiect cultural „Dragobete - Sărbătoarea iubirii”

Bal de Dragobete_01

Vremurile s-au schimbat, iar tinerii de azi au înlocuit "şotronul", "Flori fete sau băieţi" cu jocurile pe computer, hora satului cu discoteca (clubul) şi Dragobetele cu Valentine’s Day…Cum sărbatoreau bunicii noştri această zi? Cu obiceiuri aparte, la care luau parte fetele şi flăcăii.

Dragobetele reprezintă sărbătoarea românească a iubirii, prilej de tandreţuri si voie bună. Fie că sunt îndrăgostiţi sau nu, tradiţia spune că toţi tinerii trebuie să petreacă şi să fie veseli de Dragobete. De aceea , ne-am propus sa organizam unu bal cu ţinută elegantă obligatorie si spunem noi ca am reusit sa facem acest lucru.

Balul organizat de membrii departamentului de mobilitate, informare, formare si consiliere al Colegiului National "Grigore Ghica" in parteneriat cu Primaria Municipiului Dorohoi si Casa Municipala de Cultura, a avut loc pe data de 24 februarie, la Casa Municipala de Cultura Dorohoi, ora 20:00, iar intrarea s-a facut pe baza invitatiilor cu care au avut acces o pereche, baiat si fata, care a costat 15 lei.

La acest eveniment au participat cateva cadre didactice alaturi de doamnele director ale C. N. "Grigore Ghica", care au facut parte si din juriu alaturi de Larisa Sandu, presedinte C.S.E.si Ungureanu Carina.

S-au desfasurat mai multe jocuri si activitati (Dans in perechi, Gaseste-ti partenerul, Ce inseamna iubirea pentru tine, Cea mai eleganta pereche, Cea mai eleganta fata, Cel mai elegant baiat, Regele si Regina balului), care au fost premiate cu lucruri simbolice.

„Trebuie sa atragem atentia asupra Dragobetelor deoarece este sarbatoarea noastra de "suflet" si ca Valentine's Day ar fi mai bine sa ramana la americani, pentru ca avem si noi traditiile noastre net superioare, chiar daca indelung uitate. Noi, membrii departamentului, speram ca prin acest proiect sa facem o "traditie" a Colegiului National "Grigore Ghica", prin organizarea acestui bal si in anii ce vor urma”, a declarat pentru Dorohoi News, A. Gabriela, membru a D.M.I.F.C. (A. Gabriela) (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web