Dorohoi News Logo

LECTURA DE WEEKEND: Îndrăgostită de un masai

olimpiade si concursuri

Titlu: Îndrăgostită de un masai (cu titlul original Die Weisse Massai)

Autor: Corinne Hofmann (n. 04 iunie 1960)

Anul apariţiei: 2006

Scurtă prezentare:
Toți avem de-a face cu lupta pentru supraviețuire și putem deveni exemple pentru urmașii noștri într-o mai mică sau mai mare măsură. Corrine Hofmann, autoarea scrierii și personajul principal din poveste ne oferă o incredibilă și palpitantă aventură, creionând în același timp și câteva idei despre civilizația, cultura și ”universul” sufletelor care trăiesc în Kenia (Africa) zilelor noastre.

Corinne este croitoreasă și are un mic magazin cu haine second hand în capitala elvețiană, Berna. Împreună cu logodnicul ei, Marco, pleacă în Kenya pentru a-și petrece concediul, concediu care-i va schimba viața definitiv, întrucât se îndrăgostește de un masai războinic, Lketinga. Renunță așadar la propria viață, la lux, la afacerea care-i mergea destul de bine, pentru a începe una nouă într-un ținut nescunoscut, în mijlocul sălbăticiei, în patria tribului Samburu.

Toate acestea o vor pune în fața unor noi tradiții, obieceiuri pe care încearcă să le înțeleagă și să le accepte; trăiește o dragoste pe care nu o poți simți urmărind documentare, iar comunicarea defectuoasă dintre cei doi îi va aduce cu timpul dezamăgiri, probleme ce par fără sfârșit; se îmbolnăvește de malarie,  se confruntă cu seceta, cu obiceiuri barbare, intră în categoria femeilor al căror loc este similar cu al celor din epoca primitivă.

Corinne încearcă să își investească banii în mici afaceri care să îi aducă un oarecare profit, cu care să își ajute familia. Deși la început totul pare să meargă bine, prejudecățile și gelozia soțului vor duce la falimentarea ambelor afaceri (un magazin cu alimente și un butic cu suveniruri pentru turiști), care cheltuie banii pe băutură și droguri. Toate acestea îngreunează relația, iar protagonista hotărăște să se întoarcă în țara natală împreună cu rodul acestei iubiri frumoase, Napirai, încercând să pună capăt celor patru ani de aventură. Dacă reușește acest lucru, puteți afla din mărturisirile autoarei în cartea ”Îndrăgostită de un masai” dar și în celelalte două opere ale Corinnei Hofmann: „Adio Africa” şi „Revedere în Barsaloi”.

Merită dragostea un așa sacrificiu? Mulți am fi tentați să dăm un răspuns negativ, însă putem reține de aici, dintr-o poveste cât se poate de actuală că atâta timp cât sentimentele pe care le nutrești dau un sens vieții tale, îți mai trebuie doar o doză rezonabilă de curaj pentru a avea propria escapadă demnă de admirat!

“Nu este altă şi mai plăcută zăbavă decât cetitul cărţilor!” (cronicarul Miron Costin) (DorohoiNews.ro, Cristina C.)


Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web