Dorohoi News Logo

„La margine de nord…” Monografia comunei Suharău

Monografie Suharau_La-margine-de-Nord

O carte cu titlul de mai sus, care tratează monografic teritoriul actual al comunei Suharău, a apărut la editura Hamangiu. Cartea - scrisă de profesorul Ioan Iftincăi, originar din această comună - în opinia specialiștilor (geografi, istorici, documentariști, etc.) și  în general a celor care au avut curiozitatea să o citească, constituie o reușită, atât prin ținuta științifică, prin marea bogăție de date și documente cât și prin materialul grafic și cartografic color riguros realizat.

Lucrarea, după cum mărturisește însuși autorul în prefață, este o monografie selectivă. Nu are pretenția unei tratări monografice exhaustive. Din motive de spațiu tipografic, autorul a renunțat la câteva sute de pagini de manuscris care ar putea fi un “embrion” pentru un alt volum. 

Cititorul are ocazia să găsească în paginile acestei cărți detalii inedite despre teritoriul comunei, cadrul geografic, rezervații naturale, monumente ale naturii, paleontologie,detalii istorice, personalități ale ținutului, etc.

A fost selectată să participe la concursul național de cea mai reușită carte de gen monografic a anului trecut. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web